2 min. čitanja

Britanski The Sun o hrvatskom svjetioniku: "Tu možete noćiti za samo 250 kuna!"

Britanski The Sun o hrvatskom svjetioniku: "Tu možete noćiti za samo 250 kuna!"
Foto: Jurica Gašpar

Britanski tabloid The Sun posvetio je nekoliko crtica hrvatskm svjetioniku Porer, koji se nalazi u premanturskom akvatoriju, nepunu milju udaljen od kopnene strane Istre.

Iznad kuće u kojoj je apartman za iznajmljivanje, izdiže se toranj visok 35 metara, a otočić je bez svjetionika visok svega tri metra!

Apartman ima dvije spavaće sobe, svaka s bračnim krevetom, kupaonicu i potpuno opremljenu kuhinju.

- Provjerite jeste li spremni kada stignete - tamo možete stići samo 35-minutnom vožnjom brodom iz Premanture koja će vas stajati 373 kune.

[caption id="attachment_52579" align="aligncenter" width="1100"]

Foto: Igor Zirojević / HTZ

Obavezno ponesite dovoljno hrane i pića za otok jer na njemu nema ničega drugog pa ćete si sami kuhati obroke tijekom boravka - upozoravaju Britanci svoje čitatelje, željne robinzonskog turizma.

Ako tražite internet, zaboravite na WiFi, jer ga nema, no sve nadoknađuje nevjerojatan pogled, posebice na zalazak sunca

Noćenje počinje od 1013 kuna na Airbnbu po apartmanu za četiri osobe, što znači da spavanje po osobi iznosi svega 253 kune.

Foto: Boris Kačan

Nije preporučljiv za kupanje!

No, treba napomenuti da boravak na Poreru nije za svakoga. Zbog jakih morskih struja, koje pri snažnijem vjetru dosežu brzinu do tri čvora, nije preporučljiv za kupanje, posebice djece. Struje oko otočića vrlo snažne tijekom cijelog dana, tako da se ni dobrim plivačima ne preporučuje udaljavanje od obale više od pedesetak metara. Valovi su izrazito jaki, posebice zimi.

Podmorje blizu otočića Porera atraktivno je za ronjenje, a karakteriziraju ga pličine i podmorske litice. U okolnim pličinama Kršin, Fenoliga i Veliki Balkun ostaci su brodova koji su potopljeni za nevremena oko Porera.

Na kamenom prizemlju zgrade svjetionika, koja se može iznajmiti za odmor, betonirano je dvorište. Opskrba je po prethodnom dogovoru s opskrbnikom moguća njegovim brodom.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MORSKA SLIKA: Hrvatski svjetionik svijetli za siguran put u kopersku ili tršćansku luku | | Morski HR
Fotografija svjetionika Porer koji se nalazi na otočiću tik ispod južnog istarskog rta Kamenjak, znakovita je zbog broda u pozadini. Kontejnerski brod putuje sjeverno, a možemo nagađati je li
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.