1 min. čitanja

Veliko srce: Za ''Bračke pupoljke'' skupljeno skoro 165.000 kuna!

Veliko srce: Za ''Bračke pupoljke'' skupljeno skoro 165.000 kuna!
Foto: Crveni križ Brač/Facebook

BRAČ- Deseto izdanje humanitarne akcije ''Svaka kuna se računa'' nadmašilo je sva očekivanja. Za Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju ''Brački pupoljci'' mještani i prijatelji otoka skupili su rekordnih 164.761,28 kuna. Prikupljena sredstva osigurat će malim Bračanima preko 800 sati prijeko potrebnih terapija za razvoj i napredak.

Donirati se moglo napojnicama konobarima u više od 120 ugostiteljskih objekata na otoku Braču ili izravno na račun udruge.

Akciju godinama organizira brački Crveni križ

Proteklih godina je akcijom za Bračke pupoljke prikupljeno preko 650 tisuća kuna. Prve godine u nju su bili uključeni samo ugostitelji iz Supetra, a kasnije se ta humanitarna gesta proširila i na ostala mjesta najvećeg dalmatinskog otoka. Akcija je inspirirana sličnim humanitarnim akcijama u Americi i tijekom deset godina postala jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih lokačnih bračkih događanja.

-Presretni smo jer su Bračani, ali i mnogi drugi posjetitelji našeg otoka, još jednom pokazali koliko veliko srce imaju. Rezultati su nadmašili sva naša očekivanja. U naše ime i svih roditelja uključenih u rad udruge, veliko hvala svima koji su se odazvali akciji. Našim dragim prijateljima Fortuna Povlja, Udruga mladih Općine Postira "Berekin", Materinsko Društvo Milna, Roberta Rošker Grikula, Franka Marinković, kao i svim sudionicima, njima najviše.

Također, hvala svim ugostiteljima i njihovim radnicima, HNK Hajduk i ostalima koji su se uključili. Račun je od danas zatvoren te molimo ljude da više ne uplaćuju novce - rekao je za Makarsku danas Mate Mladina, ravnatelj Crvenog križa Brač.

V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.