1 min. čitanja

Bračani skupili više od 1500 litara maslinovog ulja za medicinsko osoblje

Bračani skupili više od 1500 litara maslinovog ulja za medicinsko osoblje
Foto: TZO Bol

Humanitarna akcija na Braču potpuno je uspjela, a Bračani su u desetak dana prikupili 1515 litara maslinovog ulja za medicinsko osoblje na “prvoj crti” borbe protiv korona virusa.

Ideja je potekla iz Sutivana, a prihvatile su je sve bračke Općine i Turističke zajednice koje su organizirale prikupljanje ulja.

Iz svih mjesta na otoku Bračani su donirali najvrjednije što imaju, ulje iz svojih maslinika.

Ulje će se nakon konzultacija sa najvećom covid bolnicom, onom u Dubravi, dopremiti u više medicinskih centara u cijeloj Hrvatskoj.

Kako bi poklon našim medicinskim radnicima bio još ljepši, sve etikete na bocama oslikali su brački osnovnoškolci i djeca iz bračkih vrtića:

– Željeli smo uljepšati blagdane onima kojima je najteže u borbi s ovom pandemijom, a to su naši liječnici, medicinske sestre i ostalo medicinsko osoblje.

– Bračani su još jednom pokazali veliko srce. Netko je dao litru ili dvije, a netko i puno više, ali mogu reći da sam ponosan na sve koji su sudjelovali. Kontaktirali smo bolnicu u Dubravi zajedno ćemo odlučiti koliko ulja i na koje lokacije ćemo dostaviti. Mislim da su to naši medicinari i više nego zaslužili nadamo se da ćemo im ovim poklonima barem malo olakšati svakodnevicu i uljepšati blagdane – rekao je za 24 sata Ivo Ljubetić – Šteka, jedan od idejnih vođa i organizatora akcije.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

BRAČANI DARIVAJU BOLNICE “Bročko uje za vridne jude”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.