1 min. čitanja

Biste li se voljeli osunčati na ovom otoku?

Biste li se voljeli osunčati na ovom otoku?
Foto: Screenshot/YouTube

S obzirom na broj brodova koji su se ovdje nagurali mnogi bi se željeli osunčati i okupati na ovom neobičnom otoku u Vijetnamu imena Ti Top.

Australski magazin Lonely Planet ovu je u svakom slučaju jedinstvenu plažu stvrstao među top 100 svjetskih plaža. Ovaj je otok ludog oblika oko 14 kilometara udaljen od poznatog turističkog predjela Bai Chai . Poznat je po svom obliku koji podsjeća na nekakvu krijestu i po toplom moru koje, svjedoci tvrde, oduzima dah svojom ljepotom. O ukusima se ne raspravlja pa ćemo oduševljenje ovim vijetnamskim otokom prepustiti svakome ponaosob, svakako je zanimljiva informacija da je otok ime dobio 1962. godine po jednom ruskom astronautu koji se zvao Gherman Titov i te je godine posjetio zaljev Ha Long.

Do vrha otoka vodi više od 400 stepenica, a pogled s vrha teško je opisati. Možda je najbolje uštedjeti za kartu do Vijetnama i provjeriti iz prve ruke. Oni koji su tamo bili kažu da do vrha treba svega 20-ak minuta uspinjanja, no i da muka zaista vrijedi jednom kada na vrh i dođete. Dok kasica ne bude dovoljno puna za put do jugoistočne Azije, u ovom neobičnom otoku možemo uživati i kroz ovaj video.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.