3 min. čitanja

Biciklom od Praga do Splita po treći put!

Biciklom od Praga do Splita po treći put!
Foto: PR

SPLIT – Treću godinu za redom Mike Saran biznismen, filantrop i vlasnik splitskog luksuznog resorta Le Meridien Lav i osnivač  Zaklade Sport 2 Life svojim bicikliranjem od Praga do Splita, obilježit će početak turističke sezone, skrenuti pozornost na Hrvatsku kao atraktivnu i sigurnu turističku destinaciju, ali i na važnost bavljenja sportom, kao sastavnim dijelom zdravog načina života osobito među djecom i mladima.

Češko-hrvatska avantura trajat će ove godine 11 dana. Započela je ovoga vikenda u Pragu, polaskom za Hrvatsku, a završava 8. lipnja dolaskom u Split odnosno resort Le Meridien Lav. U novom  biciklističkom poduhvatu, Mike Saranu će kao i prošle godine potporu dati i proslavljeni češki sportaši Patrik Berger, Patrik Eliáš i Tomáš Grim, a tijekom njegova putovanja kroz Hrvatsku pridružit će mu se brojni prijatelji, predstavnici lokalnih zajednica, članovi sportskih klubova, proslavljeni sportaši pa čak i pokoji gradonačelnik i načelnici mjesta kroz koja bude prolazio. Poruka, koju ovaj biznismen šalje je promocija zdravog i aktivnog života djece i odraslih, a ujedno i promocija aktivnog turizma u svim dijelovima kojima prolazi naša ruta, kao i očuvanje prirode.

Saran, koji je do sada ispred sebe postavio nekoliko izazova poput osvajanja najvišeg vrha Europe Mont Blanca, penjanje na vrh planine Fuji, sudjelovanja u najtežoj svjetskoj off road utrci Fiji Eco Challenge, kao i veslanja u kajaku od Savudrije do Prevlake u jednom od svojih mnogobrojnih Sport2Life poduhvata, uvijek ističe kako upravo pred ovu svoju biciklističku avanturu osjeća najveće uzbuđenje.

– Osim što mi je naravno, kao i uvijek želja svima predstaviti koliko je Hrvatska lijepa zemlja, želim promovirati i zdrav način života.  Meni osobno, kao pristaši i promotoru zdravog načina života sport je sastavni dio svakodnevice.  Prednosti koje bavljenje sportom donosi u svim segmentima života, nemjerljive su s ičim, a mislim da je to sada, u ovo postpandemijsko vrijeme, kada smo gotovo dvije godine proveli zatvoreni i pred računalima, posebno važno za naglasiti.  Pritom naglasak stavljam na djecu, koja svakako previše vremena provode pred raznim ekranima, a nisam uvjeren da će posljedice takvog načina života ikome donijeti išta dobro rekao je Mike Saran prije svog polaska.

Mike Saran i Ljiljana Pancirov – Foto: PR

1200 kilometara za desetak dana

Na svojoj ruti od 1200 kilometara u svega desetak dana, cestama i off road stazama Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, Saran  neće samo voziti bicikl već će putem svojih društvenih mreža i društvenih mreža svojih poslovnih partnera i prijatelja te svoje zaklade Sport 2 Life, koju je osnovao s ciljem promocije zdravog i aktivnog života među djecom i mladima, predstavljati destinacije, ljude, bogatu povijest i kulturu Hrvatske u koju je godinama zaljubljen.

Fokus je stavljen na mjesta koja ponekad nezasluženo ostaju u sjeni turističkih hit destinacija, pa će tako ovogodišnja biciklistička ruta promovirati ljepote Pregrade, Medsave, Samobora, Plešivice, Ozlja, Ogulina, Plaškog, Otočca, Bunića, Donjeg Lapca, Knina, Drniša i Klisa.

– Sa zadovoljstvom pratim, sada već treći put,  projekt  Mikea Sarana  i njegovih  prijatelja, poznatih sportaša Patrika Bergera, Tomáša Grima i Patrika Eliáša. Riječ je o impresivnom poduhvatu biciklističkog povezivanja Praga i Splita, putovanju dugom 1200 km i prolaskom kroz četiri europske zemlje. Ovaj impresivan poduhvat Mikea Sarana izaziva divljenje i našu zahvalu što na ovaj lijep način promovira kulturne, povijesne i turističke mogućnosti Hrvatske. Započeo je u vrijeme zatvorenosti zbog korone te svima pokazao da je Hrvatska sigurna zemlja za turizam, da osim prelijepog mora ima i širu ponudu kontinentalnih dijelova koji su jednako privlačni i lijepi. Ujedno projekt promovira i poziva mlade na aktivan život, približava ih sportu i zdravom životu. S divljenjem, zahvalom i potporom Miku Saranu od srca pozdravljam i ovogodišnji biciklistički izazov i put do Hrvatske – izjavila je Ljiljana Pancirov, veleposlanica Republike Hrvatske u Pragu koja je Sarana i osobno ovog vikenda ispratila s mnoštvom prijatelja, suradnika i djece iz Praga prema Hrvatskoj.

Upravo povodom Saranova polaska prema Hrvatskoj u Pragu je tijekom organiziran i Sport2Life dan na kojem je sudjelovalo više od tisuću djece koji su se okušali u raznim sportovima i vještinama. Ovakve i slične događaja zaklada Sport2Life organizira i nekoliko puta godišnje u Češkoj, Hrvatskoj i Turskoj gdje u najvećoj mjeri, kroz svoje podružnice, i djeluje.

Mike Sarana će na njegovom putu i kroz predstavljanje hrvatskih destinacija i ljepota pratiti i Hrvatska turistička zajednica svojim preporukama i savjetima, a sve kako bi ova nevjerojatna avantura što uspješnije završila.

Cijeli podvig  moguće je pratiti na službenim Instagram profilima Mikea Sarana ili Zaklade Sport2Life (#bikechallenge #Sport2Life).

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.