1 min. čitanja

Bicikliranje po Makarskoj rivijeri - Održan "Danube Cycle Plans" s ciljem razvoja i promocije cikloturizma

Bicikliranje po Makarskoj rivijeri - Održan "Danube Cycle Plans" s ciljem razvoja i promocije cikloturizma
Foto: HTV screenshot

MAKARSKA - Biciklista je sve više na cestama. Osim djece, na našim prometnicama, na oprezu moraju biti i oni. Kako bi se povećao broj sigurnih biciklističkih staza u Makarskoj je održan sastanak "Danube Cycle Plans", na kojem su sudjelovali predstavnici 9 država dunavske regije te vodeći stručnjaci u području razvoja biciklističkog prometa i cikloturizma iz Austrije Slovenije, Bugarske, Češke, Mađarske, Slovačke, Srbije te Rumunjske.

Zajedničkim bicikliranjem po Makarskoj rivijeri te osvajanjem najviših vrhova Biokova gosti su imali priliku vidjeti dio biciklističkih staza na ovom području. Predstavnici ministarstava iz 9 država regije, na ovom projektu razmjenjuju iskustva razvoja Cikloturizma.

- Jedan od ciljeva budućeg razvoja strategije turizma je produžetak sezone i cjelogodišnji turizam. Sama aktivnost kao što je bicikliranje ili cikloturizam i unaprijeđene biciklističke infrastrukture donosi produžetak sezone i financijski napredak - rekao je Ivica Jujnović, nacionalni koordinator za razvoj biciklističkog prometa u Hrvatskoj.

Hrvatska želi povećati broj biciklističkih staza, u tome joj mogu pomoći iskustva europskih partnera.

- Ja mislim da Hrvatska ima predivne uvjete za cikloturizam od Istre do Makarske rivijere i nadam se da će to biti sve bolje i bolje u sljedećim godinama - rekla je Staša Kraljič, iz Ministarstva za infrastrukturu Slovenije.

Kroz Makarsku prolazi jedna od najatraktivnijih europskih biciklističkih ruta Euro Velo 8, koja spaja Portugal s Grčkom.

- Makarska nije poznata samo po plažama i gastronomiji, treba istaknuti da je ovo područje jedno od najboljih za razvoj sporta - rekao je Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske.

- Sporta kao brend treba razvijati jer tako razvijamo infrastrukturu, lokalni ljudi se bave sportom, a onda dodajemo i turizam na to - rekla je Petra Radić, načelnica Podgore.

Ovome je projektu cilj unaprjeđenje, razvoj i promocija biciklizma na području uključenih država, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.