4 min. čitanja

BGFC MASS ostao bez broda, ulovio kapitalku i osvojio 18. BIG OM

BGFC MASS ostao bez broda, ulovio kapitalku i osvojio 18. BIG OM
Foto: Press

OMIŠALJ - Zbivanja tijekom protekla tri dana potvrdila su da je omišaljski turnir najpoznatije, najpriznatije i najjače jadransko natjecanje u lovu na veliku ribu s najbogatijim ulovom!

BGFC MASS sa zapaljenog broda spasili sebe i kapitalnu tunu

Punoljetno izdanje s 3579,97 bodova osvojila je ekipa BGFC MASS na čelu s kapetanom Sašom Apostolovskim i u sastavu Bojštan Leben, Roman Uršič i Mladen Čeru. Njihov ovogodišnji pothvat već sada je postao ribarska priča o kojoj će se još dugo pričati. Tijekom tri dana posada je ostvarila jedanaest zagriza ribe, ulovili su luca i dvije tune. Kapitalni primjerak koji je i jedan od najvećih ulovljenih na jadranskim turnirima u povijesti domaće big fishinga težio 164 kilograma i donio im nagradu za najveću ribu turnira.

- Veliku tunu ulovili smo zadnjeg dana natjecanja. Na putu za Omišalj došlo je do kvara i zapalio nam se brod. Vatra se proširila za čas, skočili smo u more i spasili samo tunu koja je bila privezana za krmu broda. Druge BIG OM posade priskočile su u pomoć čim su ugledali gusti dim i sve je srećom dobro završilo - prepričao je kapetan Sašo Apostolovski zahvalivši ekipi Sharky koja je prva došla do njih. Inače, ekipa BGFC MASS je iskusna i uigrana posada koja lovi na svjetskim turnirima posljednjih 15 godina.

Potpuno izgorjela, pa potonula brodica u Velim vratima
Jadranski web portal

Ove godine osvojili su drugo mjesto na svjetskom natjecanju u Kostariki, na BIG OM-u su s brodom Lolita nastupali osam puta i uvijek su osvajali visoke plasmane, ali ovo im je prva pobjeda koju će pamtiti.

Drugo mjesto pripalo je iskusnoj dalmatinskoj posadi Corto na čelu s kapetanom Bepom Svalinom i u sastavu Borislav Taraš, Marijo Živković i Vinko Marušić. Kaštelani i Torgirani osvojili su ukupno 1926,43 boda, a na vaganje du donijeli tunu otešku 69,49 kilograma. Ribolovci su zaključili da im je ovo prvi lov na BIG OM-u, ali ne i posljednji jer ribe ima što je najvažnije uz pozitivnu energiju i dobro raspoloženje.

Treće mjesto pripalo ekipi Marko koja ima dug staž na BIG OM-u. S Draženom Horvatom na čelu posada u sastavu Martin Peruško Nedžad Žiško i Demirel Pirić ostvarila je 872,8 bodova. Istaknimo i to da je ova posada drugog dana ulovila tunu teško 90 kilograma.

S tunom plesao i Ivan Dečak

Frontmen banda Vatra Ivan Dečak prvi put sudjelovao je u BIG OM-u kao član domaće posade Thunnus i odmah na prvom nastupu iskusio ribolovnu sreću. "Bilo mi je veliko zadovoljstvo natjecati se na ovakvom natjecanju u fenomenalnoj ekipi koja mi je omogućila da iskusim svu draž lova na tune. Bilo je sve samo ne dosadno, čak sam pomagao oko pripreme ješke. Ulovili smo tunu na prvom danu s kojom smo osvojili drugo mjesto taj dan", rekao je Dečak najavivši svoj ponovni dolazak sljedeće godine uz želju da sa svojim bandom otvori 19. BIG OM.

Ribolovne vještine pokazali i najmlađi

U okviru BIG OM-a već tradiconalno je upriličeno i natjecanje u udičarenju za najmlađe pod budnim okom članice ŠRD Zubatac Mare Magdić. Natjecanje je na omišaljskoj rivi okupilo 28 sudionika, ulovili su 44 ribe. Prvo mjesto pripalo je zagriženom ribolovcu Niku Broziću kojega su u ukupnom poretku slijedili Antonijo Jakominić i Vita Bečić.

Ovakav Bio om sanjali 18 godina

Na pučini kvarnerskog zaljeva natjecalo se 200 ribolovaca u 36 posada, prijavljeno je 68 zagriza i ulovljeno je 1.038,17 kilograma ribe.

- Upravo ovo smo sanjali 18 godina, zajedno ujedinjeni u želji da napravimo nešto veliko! Zvuči nevjerojatno da su u početku na turniru bila tri broda, a riba uopće nije grizla. Ulagali smo u kvalitetu, educirali članove kluba, učili i napredovali. Danas je BIG OM prestižno natjecanje i turnir koji okuplja daleko najveći broj sudionika s najiskusnijim posadama iz regije i mjesto gdje se love najveće jadranske tune. Kao takav BIG OM ima snažan  utjecaj na gospodarstvo, a Omišalj je već odavno svjetski priznata big game fishing destinacija - rekao je predsjednik KSRM-a BIG OM Tomo Sparožić, ujedno i idejni začetnik manifestacije zahvalivši svima koji su godinama stvarali ovu lijepu omišaljsku ribrasku priču s dušom.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Kod Velih vrata izgorjela i potonula brodica, spašena četiri Slovenca
Gusti dim dizao se u poslijepodnevnim satima iznad Velih vrata, prolaza između otoka Cresa i poluotoka Istre, odnosno rute gdje prolazi trajekt na liniji Brestova- Porozina. Doznajemo da se zapalilo plovilo duljine sedam metara, nakon čega je potonulo. - Došlo je do zapaljenja brodice i potonuća.…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.