1 min. čitanja

Bez hrvatskih domaćina, nema ni hrvatskog turizma

Bez hrvatskih domaćina, nema ni hrvatskog turizma
Foto: TZ Crikvenica / Facebook

CRIKVENICA - Turizam čuva kulturu, posebnost, arhitekturu, tradiciju, gastronomiju i što je najvažnije, čuvaju se ljudi, da ne odlaze. Dobar može biti samo turizam koji donosi dobro lokalnoj zajednici.

U sklopu Mjeseca edukacije za privatne iznajmljivače i turističke djelatnike u organizaciji TZ Grada Crikvenice u Crikvenici je gostovao savjetnik za razvoj turizma baziranog na lokalnoj zajednici Nedo Pinezić s predavanjem 'Kako zaštititi obiteljski smještaj od rastuće nelojalne konkurencije'.

Dobar je onaj turizam koji donosi dobro lokalnoj zajednici, smatra Pinezić. Turizam čuva kulturu, posebnost, arhitekturu, tradiciju, gastronomiju i što je najvažnije, čuvaju se ljudi, da ne odlaze, piše Tunera.info.

Konstatirao je da nam je sada dobro, ali da ne znamo što se iz brda valja. A to što se iza brda valja najprije će stići u poznate turističke destinacije, ističe.

U Hrvatskoj je svaki treći kupac nekretnine stranac, a na Jadranu čak svaki drugi. Pored toga, dogodilo se da imamo tri puta više kapaciteta u nekomercijalnom smještaju. Da nema tih kapaciteta, spavali bi kod iznajmljivača, a ovako spavaju kod rodbine i prijatelja, poručuje.

Ako nema hrvatskih domaćina, ako nema ljudi iz ovog kraja, to više nije hrvatski turizam, naglašava Pinezić.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Budućnost turizma na hrvatskim otocima | | Morski HR
Nakon uspješno održanog otočnog dijaloga pod imenom “Budućnost turizma na hrvatskim otocima”, Pokret Otoka nastavlja sa serijom online edukacija u 2021. godini. Četvrti Pokretov webinar na t
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.