2 min. čitanja

Besplatna probna ronjenja u sklopu ADRIREEF festivala u Komiži

Besplatna probna ronjenja u sklopu ADRIREEF festivala u Komiži
Foto: Pogled u plavo

KOMIŽA – Tijekom festivala koji se održava u sklopu međunarodnog projekta ADRIREEF na otoku Visu u Komiži, 19. i 20. srpnja 2021. svim posjetiteljima biti će omogućena besplatna probna ronjenja u montažnom bazenu projekta Pogled u plavo.

U cilju promocije ronjenja, ronilačkih aktivnosti i ljepota hrvatskog podmorja svi posjetitelji ADRIREEF festivala imat će priliku okušati se u ronjenju u montažnom bazenu pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja 19. i 20. srpnja 2021. od 09.00 do 21.00 sat u Komiži na rivi.U organizaciji Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije besplatna probna ronjenja u montažnom bazenu tijekom festivala grebena, Plave ekonomije, akvakulture i turizma u provedbi projekta ADRIREEF u sklopu programa prekogranične suradnje Italija Hrvatska 2014. – 2020. bit će omogućena u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje podvodnog svijeta.

Nakon kraće poduke o ronilačkoj opremi i osnovnim pravilima ronjenja posjetitelji će imati priliku zaroniti u 10 metarski montažni bazen, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, pridonosi stvaranom doživljaju dubine i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, Dive in Rijeka i ronioci DVD-a Trnje koji će biti dva dana na raspolaganju svim posjetiteljima koji žele isprobati čari i ljepote ronjenja pod punom ronilačkom opremom i uživati u ljepotama podvodnog svijeta.

Cilj projekta je osim promocije ronjenja, ronilačkog turizma i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije poticanje što većeg broja ljudi na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a projekt medijski pokriva Morski HR.

Projekt Pogled u plavo i besplatna  probna ronjenja održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr i Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.