2 min. čitanja

BALE IMAJU IDEJU ŠTO PONUDITI TURISTIMA: Zabava ne mora nužno biti buka i kič!

BALE IMAJU IDEJU ŠTO PONUDITI TURISTIMA: Zabava ne mora nužno biti buka i kič!
Foto: Bale / Art simpozij

Moraju li kič, kaos, buka i svjetlosna onečišćenja doista biti zaštitni znak hrvatskog turizma ili je ipak moguće pronaći prihvatljiviji koncept turizma koji će posjetiteljima pružiti zabavu i ostaviti dobre dojmove i ugodna sjećanja na posjet Hrvatskoj, upitali su se u malom istarskom mjestu Bale.

I odlučili su predstaviti novi, sadržajniji i kvalitetniji koncept doživljajnog turizma na događanju nazvanom Art simpozij, koji od svibnja pa sve do kraja listopada možerte posjetiti u Balama.

Art Simpozij 2021 u suradnji s lokalnom zajednicom prikazuje kako se s nekoliko profesionalaca, uz relativno mali budžet skoro svako mjesto ili grad mogu pretvoriti u kulisu i odvesti nas u neko drugo vrijeme koje nam je zanimljivo i koje želimo dočarati u turističkoj ponudi.

Iz Bala upozoravaju da samoproglašeni stručnjaci u turističkoj sezoni promoviraju turističke vrijednosti i estetske kriterije uređenja prostora upitne vrijednosti, većinom nudeći kaos, buku te svjetlosno i svako drugo onečišćenje uz opravdanje da turisti to “traže”?

Kreatori Art simpozija žele ponuditi nešto novo i pozivaju zainteresirane goste da im se pridruže na simpoziju u prostoru konobe Kamene priče od 12. do 15. svibnja svakoga dana od 17 do 21 sati, te da pritom aktivno i konstruktuivno sudjeluju u javnoj raspravi, da ukažu na dobre i loše primjere organiziranja turističkih događanja i da iznesu svoje prijedloge i inicijative.

A pružanju novog, kvalitetnijeg dojma o hrvatskom turizmu i sami će aktivno pridonijeti organizacijom koncerata, ludih izložbi, performansa, kazališnih predstava i brojnih drugih događanja koja su započela već u travnju i trajat će sve do 31. listopada.

Više o samom događaju možete naći OVDJE.

A na Facebook stranici možete vidjeti raspored svih događanja, ali i iznijeti svoje  prijedloge i sugestije.

Foto: Bale / Art simpozij

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.