2 min. čitanja

Bačvice plaže d.o.o. pred zaključenjem stečaja - Imovina im "neunovčivi kiosk, dva tuša i stari tepih"

Bačvice plaže d.o.o. pred zaključenjem stečaja - Imovina im "neunovčivi kiosk, dva tuša i stari tepih"

Za 6. travnja Trgovački sud u Splitu zakazao je završno ročište nad bivšim koncesionarom najpoznatije splitske plaže Bačvice plaža d.o.o., s dugom oko 540.000 kuna i imovinom od, kako se navodilo, ''neunovčivog kioska, starog računala, tepiha i dva tuša''.

Stečaj je otvoren na prijedlog Financijske agencije koji je podnesen još prošle godine u siječnju. U prijedlogu se navodi da Bačvice plaže d.o.o ima utvrđene neizvršene osnove za plaćanja u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 540.862 kune.

Prije otvaranja stečaja u postupku je utvrđeno da Bačvice plaže, tvrtka kojoj su osnivač Grad Split i Projektni biro Konstruktor, nisu upisane kao vlasnik nekretnina, i da se imovina tvrtke sastoji od ”uredske opreme knjigovodstvene vrijednosti 1019 kuna, kioska 3×2 metra vrijednosti 5750 kuna i dva tuša za plažu vrijednih 7132 kune”.

Prema izvještaju prvog stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića ”staro računalo i tepih nemaju nikakvu tržišnu vrijednost”, kiosk nije unovčiv jer je u ”derutnom, odnosno raspadnutom stanju” te su i dva tuša neunovčiva jer su ”fizički ugrađeni u nekretninu javne plaže kao pripadak”.

Bačvice plaže d.o.o. u stečaju, imovina im “neunovčivi kiosk, dva tuša i stari tepih”
Trgovački sud u Splitu otvorio je stečaj nad tvrtkom Bačvice plaže d.o.o. bivšim koncesionarom najpoznatije splitske plaže zbog oko 540.000 kuna duga i s imovinom od, kako se navodi, ″neunovčivog kioska, starog računala, tepiha i dva tuša ugrađena kao ‘pripadak’ plaže″. Stečaj je otvoren na prije…

Bivši koncesionar najpoznatije splitske plaže ima pak i potraživanja od kupaca u iznosu od oko 315.000 kuna i danih pozajmica od oko 70.000 kuna.

- Trgovačkom društvu Bačvice plaža d.o.o. 31. 12. 2021. istekao je ugovor o koncesiji na pomorskom dobru. Na taj način društvo je trajno ostalo bez mogućnosti ostvarivanja prihoda jer mu je osnovna i jedina djelatnost bila upravljanje koncesijom - isticalo se u izvješću direktorice te tvrtke Daniele Vukman.

U najnovijem sudskom rješenju zaključuje se da tijekom ovog stečajnog postupka nije utvrđeno postojanje nikakve unovčive imovine dužnika.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.