3 min. čitanja

Autorica recepata na Morskom HR Katija Guljelmović, pobijedila u TV Showu Večera za 5 na selu: "Kuharica je u pripremi"

Autorica recepata na Morskom HR Katija Guljelmović, pobijedila u TV Showu Večera za 5 na selu: "Kuharica je u pripremi"
Foto: RTL

Autorica je recepata koje već godinama piše za Morski HR u rubrici "Recepti dubrovačkog primorja" i tako je krenulo. Živi u Župi dubrovačkoj, a odrasla je na svjetionicima Sv. Andrija i Olipa. Majka je četvero djece i baka dvoje unučadi. Frizerka je i ima svoj salon, a kuha iz ljubavi i to u slobodno vrijeme. Prijavila se u RTL-ov show ‘Večera za 5 na selu’ i pobijedila!

- Pa ne bi mogla za sebe reći da sam neka  zvijezda. Smatram da sam obična žena koja hoće kuhati i da joj nije problem stat ispred kamere. Moj primarni posao je u frizerskom salonu to je ono sto uživam raditi a ovo je samo hobi -- priča nam Katija.

Katija Guljelmović

Kako si došla do Večere za 5 na RTL-u?

- U večeri sam trebala sudjelovati i prošlu sezonu, ali sam bila spriječena pa sam im predložila mog prijatelja Zorana koji je ujedno bio i pobjednik lanjske sezone. Ove godine je Zoran samo vratio lopticu!

Jesi li očekivala pobjedu?

- U ovaj sam se show zaista prijavila iz zabave i iskustva tako da do zadnjeg dana nisam uopće znala što očekivati jer su večere od dvije druge kandidatkinje također bile dobre.

A novac kojeg si osvojila, odlučila si donirati u humanitarne svrhe?

- U jednom sam danu odlučila da ako i osvolim nagradu da ću je donirati Ligi protiv raka Korčula, Pelješac, Lastovo, Mljet u spomen na moju prijateljicu Antoniu Lopin koja je izgubila borbu sa tom okrutnom bolesti.

Možemo li očekivati tvoju Katjinu kuharicu u skorije vrijeme?

- Kuharica je u pripremi i nadam se da će ugledati svjetlo dana u ovoj sezoni Pjatanca.

Za kraj smo je pitali - koji je pobjednički recept?

- S obzirom da su se iz predjela, tapasi s pastom od avokada i kozicama svima svidjeli, mislim da su oni pobjednička ričeta - kazuje nam, a mi ćemo vam za desert servirati dubrovačku tortu, koja je bila i šećer na kraju pobjedničke večere.

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Dubrovačka torta
Kako nam se primiče vrijeme blagdana, mislim da će nam jedna ričeta više dobro doći za obogatiti naš blagdanski stol. Ovo je stara ričeta dubrovačke torte i sigurna sam da su je naše none imale za proslavu svih festa na trpezama. Iz nekih zapisa kažu da je ričeta jako stara,

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.