1 min. čitanja

AUSTRIJANCI NAS VOLE Hrvatska uz Italiju njihova top destinacija!

AUSTRIJANCI NAS VOLE Hrvatska uz Italiju njihova top destinacija!
Foto: HTZ

Odlične vijesti za Hrvatsku kao turističku destinaciju stižu iz Austrije, jednog od najvažnijih tržišta s kojeg se u našoj zemlji ostvaruje značajan broj turističkih dolazaka i noćenja.

Naime, prema rezultatima istraživanja Reisemonitoring 2024, koje je proveo ÖAMTC, austrijski nacionalni auto-moto klub, Hrvatska i dalje zauzima sam vrh najpopularnijih inozemnih odredišta Austrijanaca za odmor i turistička putovanja.

- Rezultati ovogodišnje renomirane ankete pokazuju da je naša zemlja ponovo zauzela status vodeće inozemne destinacije Austrijanaca. Činjenica je da Austrijanci već dugi niz godina prepoznaju kvalitetu ukupne hrvatske turističke ponude, osobito kada je riječ o odmoru na obali, a sve više otkrivaju i naš kontinent. Svemu tome uvelike pridonosi naša kvalitetna prometna povezanost s naglaskom na cestovne pravce, a ne smijemo zanemariti ni brojne prednosti koje smo dobili ulaskom naše zemlje u Schengen, čime smo postali još pristupačniji i dostupniji našim najbližim susjedima - izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice

HTZ dodaje i da su u dosadašnjem dijelu godine, prema podacima sustava eVisitor, Austrijanci u Hrvatskoj ostvarili rast od 14 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Najviše su noćenja ostvarili u Istri i na Kvarneru, a među popularnijim destinacijama su im Poreč, Rovinj, Opatija i Umag.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.