1 min. čitanja

Atraktivno predstavljanje konavoskih vina i tradicije

Atraktivno predstavljanje konavoskih vina i tradicije
Foto: TZO Orebić

KONAVLE – Udruga Agroturizam Konavle, u okviru manifestacije “Proljeće u Konavlima”, u subotu 30. travnja 2022. godine u 11:30 sati, organizira atraktivno predstavljanje konavoskih vina i tradicije pod nazivom “Konavoska vina i ledenice “.

Događaj će se održati na Trgu oružja, ispred Revelina. Konavljani će na tradicionalan način u narodnoj nošnji u Grad, na tovaru, donijeti led iz Konavala i konavoska vina koja će se predstaviti i rastočiti uz prigodni program.

Događaj će između ostalog, zasigurno oživjeti tradiciju dopremanja leda u Dubrovačku republiku, iz ledenica sa Sniježnice koji je u ta vremena predstavljao pravu senzaciju, piše Dubrovnik Insider.

Dubrovački gospari svakodnevno su i u vrijeme velikih ljetnih vrućina koristili led. Prema zapisima koji datiraju iz 1783. godine, od 20. svibnja do 20. kolovoza u Grad je došlo više od 15 tona leda što znači da je prosječna dnevna potrošnja bila 170 kg. Bio je to samo jedan od prestižnih proizvoda koji su Gradu i Republici priuštile čarobne Konavle. Danas se u Konavlima proizvode izvrsna vina, a vrh vinske ponude predstavljaju malvasije konavoskih proizvođača.

Događanje se provodi uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.