4 min. čitanja

Atraktivni PRO 3x3 Tour 2023. otvoren dvodnevnim turnirom pred brojnom publikom u Hvaru

Atraktivni PRO 3x3 Tour 2023. otvoren dvodnevnim turnirom  pred brojnom publikom u Hvaru
Foto: Zvonimir Barišin (Pixsell Photo & Video Agency)

HVAR - U jakoj međunarodnoj seniorskoj konkurenciji prvi ovogodišnji turnir PRO 3x3 Toura 2023. osvojila je ekipa Aluplastik Živinice koja je u napetoj finalnoj utakmici odigranoj u nedjelju svladala ekipu Sportko.

Dvodnevnim spektakularnim turnirom, održanim 20. i 21. svibnja na atraktivnoj lokaciji Pjace, odnosno Trga sv. Stjepana, u središtu grada Hvara, otvorena je drugasezona PRO 3x3 Toura, serije međunarodnih turnira u košarci 3x3.

U jakoj međunarodnoj seniorskoj konkurenciji prvi ovogodišnji turnir PRO 3x3 Toura 2023. osvojila je ekipa Aluplastik Živinice, koja je u napetoj finalnoj utakmici svladala ekipu Sportko rezultatom 21:17.

Valja istaknuti kako Aluplastik Živinice predstavlja nacionalnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a za Sportko nastupaju igrači koji se nalaze na širem popisu nacionalne reprezentacije Hrvatske u 3x3 košarci.

Osim FIBA bodova, prvoplasiranoj momčadi pripala je i novčana nagrada od 2.000 eura, drugoplasirana ekipa dobila je iznos od 800 eura, a trećeplasirana momčad Orca 400 eura. Pobjednici su nastupili u sastavu: Zlatko Golijanin, Ado Korkutović, Meris Mazalović i Denis Meštrić. Jedan od noviteta ovogodišnjeg Toura su ogledi juniorskih U-19 ekipa u 3x3 košarci, a pobjednik prvog nadmetanja u juniorskoj konkurenciji bila je momčad Mesari.

- Izuzetna nam je čast što je prva postaja ovogodišnjeg PRO 3x3 Toura bio prelijepi grad Hvar, odnosno popularna hvarska Pjaca, najveći i jedan od najljepših trgova u Dalmaciji. Usprkos povremenim upozorenjima na kišu, Hvar je na kraju obranio titulu najsunčanijeg hrvatskog otoka, a ekipe koje su nastupile na turniru još su jednom potvrdile kako je 3x3 košarka iznimno atraktivan, dinamičan i zanimljiv sport. Kao organizatorima veliko nam je zadovoljstvo u finalu vidjeti dvije nacionalne reprezentacije koje će uskoro ući u kvalifikacijsku borbu za Europsko prvenstvo u 3x3 košarci. To je pokazatelj da smo pravilno procijenili potrebu za ovakvom vrstom 3x3 platforme u svrhu razvoja novog olimpijskog sporta u Hrvatskoj - istaknuo je Ivan Paić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO 3x3 Toura 2023.

Dodao je kako se 3x3 košarka pokazala kao idealan sport za odigravanja na top turističkim destinacijama, što dokazuje i velik broj inozemnih gledatelja uz teren oba dana turnira.

Naime, zanimljiva nadmetanja i mnoga popratna događanja pratila je brojna publika, među kojima su se našli i turisti čak i iz Australije i Sjedinjenih Američkih Država. Time, kao i cijelom organizacijom i realizacijom, iznimno je zadovoljna i Iva Belaj Šantić, direktorica Turističke zajednice grada Hvara.

- Turistička zajednica grada Hvara odlučila je poslušati poruku i slogan organizatora PRO 3x3 Toura, #budidioprice, i uključila se u ovu lijepu priču. Ona nije samo sportska, već ima i snažnu turističku, zabavnu i edukativnu komponentu. Turnir je odlično prošao i vjerujemo kako ćemo i iduće godine biti dio Toura, na zadovoljstvo stanovnika Hvara, ali i brojnih posjetitelja i turista - istaknula je Belaj Šantić.

Tijekom oba dana u Hvaru je organiziran je Kids Day sa sadržajima i događanjima namijenjenima djeci koji je polučio odaziv mnogih mališana.

- Najveće zadovoljstvo bilo je vidjeti velik broj djece s otoka Hvara tijekom naših edukativnih radionica o osnovama i pravilima 3x3 košarke, ali i u igri. Najbolji od njih imali su jedinstvenu prigodu zaigrati pred širokim međunarodnim televizijskim auditorijem prvu finalnu utakmicu juniorskoga dijela PRO 3x3 Toura 2023. Ovim putem želim zahvaliti našim domaćinima, Gradu Hvaru i Turističkoj zajednici grada Hvara, na sjajnom gostoprimstvu. Već se sada veselimo novom izdanju PRO 3x3 Toura u gradu Hvaru iduće godine - zaključio je Ivan Paić u ime organizatora.

Ovogodišnji će se Tour do 12. kolovoza 2023. održati na atraktivnim lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske. Druga postaja ponovno se nalazi na morskoj obali, a idući turnir bit će organiziran već u petak i subotu, 26. i 27. svibnja, u divnom Trogiru, ponovno na atraktivnoj lokaciji - na trogirskoj rivi podno kule Kamerlengo.

PRO 3x3 Tour organizira Udruga PRO 3x3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori turnira u Hvaru su Grad Hvar, Turistička zajednica grada Hvara i Sunčani Hvar.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Hvaru možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ te na društvenim mrežama Toura.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.