2 min. čitanja

APEL IZ MURTERA “Situacija je ozbiljna, o našem ponašanju ovisi radost predstojećih blagdana!”

APEL IZ MURTERA “Situacija je ozbiljna, o našem ponašanju ovisi radost predstojećih blagdana!”
Foto: Boris Kačan

MURTER – Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov obratio se građanima zbog sve gore epidemiološke slike, koja nije zaobišla ni njegovu općinu, a koja je pak u onom prvom valu epidemije zatvorila Murter u karantenu.

Obraćanje načelnika Tonija Turčinova prenosimo u cijelosti:

“Poštovani žitelji Murtera,

Kao što ste i sami svjedoci, posljednjih dana epidemiološka slika na području Općine Murter Kornati zabrinjavajuća je, te vas u svrhu preventive i pojačanog opreza pozivam na savjesno i odgovorno ponašanje.

Dječji vrtić „Pčelica“ prestao je s radom, a očekujemo i prestanak nastave u osnovnoj školi, te prelazak na online model.
Pogoršanje epidemiološke situacije se manifestira se i kroz slučajeve lokalne transmisije virusa Covid-19 unutar lokalne zajednice, bez da je utjecaj došao s trećih strana, odnosno osoba koje su privremeno u našem mjestu.

Sve to ukazuje na evidentno ignoriranje novih mjera HZJZ i apele koje lokalno paralelno iznosimo, čim izravno činimo ugrozu zdravlja starijih stanovnika, kroničnih bolesnika i svih ostalih osoba koje su u rizičnim skupinama.

Molim vas da ne ignorirate situaciju, misleći da niste podložni baš vi ili vaši bližnji postati dio statistike novooboljelih u Murteru i Hrvatskoj.

Poštujte mjere kako bi izbjegli nagli rast broja zaraženih, posebno one koje se odnose na zabranu okupljanja po kućama, odgovorno ponašanje na radnom mjestu, nosite maske i zadržavajte se što manje u trgovinama i ostalim zatvorenim prostorima, pri tom pazeći na propisan razmak i broj dozvoljenih osoba u trgovini.

Ako primijetite kršenje mjera HZJZ ili nepravilnosti u provođenju istih, obratite se Civilnom stožeru OMK na kontakte u prilogu: (http://www.murter.hr/ustrojstvo/civilna-zastita/o-nama )

Boravite što više na otvorenom prostoru, s osobama iz vašeg kućanstva. Ako osjetite simptome nalik prehladi ili sumnjate da ste bili kontakt zaražene osobe, mjerite temperaturu nekoliko dana, savjetujte se telefonski s našim liječničkim timovima oko vašeg stanja.

Potrudimo se svi zajedno kako bi ostali zdravi, odnosimo se odgovorno i savjesno prema svom i tuđem životu.
Uspijemo li, kao u doba karantene ostati složni, imamo veliku šansu da Božićne blagdane ipak dočekamo na svečaniji način- uz otvorene ugostiteljske objekte, prigodan program za djecu i odrasle na otvorenom i slično.

Situacija je ozbiljna. O našem ponašanju ovisi hoće li nam Covid-19 oduzeti radost predstojećih blagdana ili ne!”, poručio je načelnik Općine Murter Kornati.

Prema izvješću Stožera Šibensko-kninske županije, trenutno je su u županiji 362 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 34 pacijenta, od kojih su 4 na respiratoru. Također u kninskoj bolnice se liječi 11 pacijenata oboljelih od Covid-19 infekcije. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

https://www.facebook.com/MurterKornati/photos/a.151641414863540/4031165386911104/?type=3

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.