Ališer Usmanov: "Nisam oligarh, nisam više nisam u braku s Irinom, niti je jahta više moja"

Služba za odnose s javnošću Ališera Usmanova javila se Jutarnjem listu te u priopćenju ustvrdila da sporna jahta ‘Irina VU‘ nije u njegovom vlasništvu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Željeli bismo vam skrenuti pozornost na niz netočnosti u vezi Alishera Usmanova sadržanim u vašim člancima ‘Jahta ruskog oligarha misteriozno nestala iz hrvatske marine: Doznajemo gdje je zadnji put locirana‘ i ‘Otkriveno kako je jahta ruskog oligarha napustila Hrvatsku, članovi posade su hrvatski državljani‘.

Irina Viner-Usmanova s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na dodjeli odlikovanja Heroj rada Ruske Federacije. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0

Prvo, gospodin Usmanov nije oligarh. Ovo je termin koji se odnosi na poduzetnike koji su profitirali zbog njihove povezanosti s vlastima te su u užem smislu sudjelovali u privatizaciji ruske države.

Ništa od ovoga ne odnosi se na gospodina Usmanova, koji je svjetski poznat filantrop i stekao je svoj kapital vlastitom zaslugom na tržištu.

Drugo, gospodin Usmanov ne posjeduje jahtu ‘Irina VU‘, koja je spomenuta u vašem članku, i ne može se ni na koji način povezati s njenim nestankom iz marine Betina. Nadalje, Usmanov i Irina Viner više nisu u braku - poručuju u priopćenju koje potpisuje služba za odnose s javnošću Ališera Usmanova.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SIGURNOSNA SRAMOTA Za nestanak zaplijenjene jahte uključenima prijeti do 5 godina zatvora!
Još nije u potpunosti jasno što se dogodilo sa zaplijenjenom jahtom ruskog oligarha koja je nestala sa suhog veza marine u Betini na otoku Murteru. Poznato je da je jahta Irina Vu oligarha Ališera Usmanova isplovila 6. listopada, a tri dana poslije uplovila u tursku luku Didim. Hrvatske vlasti za
Kako je moguće da je zaplijenjena jahta iz Betine neopaženo isplovila i završila u Turskoj?
Skandal sa zamrznutom ruskom imovinom u Hrvatskoj ovog je tjedna potresao Hrvatsku. Jahta Irina VU, koju je država zaplijenila prošle godine, isplovila je iz države i locirana je u Turskoj! Brod obitelji ruskog oligarha i Putinova prijatelja - trebao je biti u Betini na otoku Murteru, jer…