2 min. čitanja

AIDA Hrvatska u protekloj godini održala niz radionica

AIDA Hrvatska u protekloj godini održala niz radionica
Foto: AIDA Hrvatska

SPLIT - Udruga za organizaciju natjecanja i edukacije u ronjenju na dah, AIDA Hrvatska, provela je u prošloj godini niz teorijskih i praktičnih radionica. Završni dio održao se u akvatoriju Krka, kroz vježbe ronjenja i spašavanja iz vode.

Tako su se održale radionice iz javnog govorništva, nastupanja u javnosti i komunikaciji, edukacija na temu tehnika disanja, teorijskog znanja o ronjenju na dah, te praktični dio vježbi na bazenu i u konačnici u moru, priopćili su iz Udruge.

Na teorijskom dijelu obuke tijekom zime, stručni su predavači prenijeli teorijska znanja kao uvod u praktični dio. Posebno je bilo zanimljivo, navode, prenositi znanje pripadnicima Vatrogasnih postrojbi, HGSS-a i Spasilačnih službi s područja Primorsko-goranske županije koji su brojnim pitanjima iskazali interes za nadopunom svojih profesionalnih vještina.

Završni dio projekta održao se u akvatoriju Krka, kroz vježbe ronjenja i spašavanja iz vode.

U sklopu projekta kreiran je online alat za samopomoć koji je namijenjen kao podrška pripadnicima ranjivih skupinama, ali i svim ostalima kojima je potrebna podrška u nošenju sa svakodnevnim stresom koji se može naći OVDJE.

Alat sadrži tehnike meditacije i različite mentalne tehnike koje se koriste u ronjenju na dah, te tehnike ovladavanja javnim nastupima i interakcijama s ljudima.

Alat  omogućuje svim zainteresiranim osobama pregledavanje i uvježbavanje predstavljenih tehnika koje doprinose povećanju kvalitete svakodnevnog života pojedinaca kroz kvalitetnije opuštanje, bolje spavanje, efikasniji odmor i regeneraciju organizma, kao i smanjenje anksioznosti, straha, stresa i nošenja s teškim situacijama u svakodnevnom životu.

AIDA Hrvatska je spomenute radionice provodila u sklopu Europskog projekta za jačanje kapaciteta lokalnog OCD-a kroz aktivnosti ronjenja na dah, s idejom sudjelovanja i suradnje OCD-a s tijelima javne vlasti u razvoju strategija i inovativnih alata za upravljanje kriznim situacijama na lokalnoj razini.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Razvijen zanimljiv online alat za samopomoć kroz tehnike disanja ronjenja na dah
Udruga za organiziranje natjecanja, edukacije i promociju ronjenja na dah, AIDA Hrvatska, kroz prošlu je godinu u sklopu Europskog projekta za jačanje kapaciteta lokalnog OCD-a kroz aktivnosti ronjenja na dah, sudjelovanja i suradnja OCD-a s tijelima javne vlasti u razvoju strategija i inovativnih a…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.