3 min. čitanja

ACI u 2021. godini ostvario ukupan prihod od 215,6 milijuna kuna

ACI u 2021. godini ostvario ukupan prihod od 215,6 milijuna kuna
Foto: ACI

RIJEKA – Najveća hrvatska nautička tvrtka Adriatic Croatia International Club, za djelatnost marina d.d. u poslovnoj 2021. godini ostvarila je 215,6 milijuna kuna ukupnih prihoda. Prema nerevidiranom izvješću o rezultatima poslovanja, u protekloj godini EBITDA tvrtke ACI iznosila je 83,7 milijuna HRK, što je značajan porast u odnosu na 70 milijuna kuna godinu ranije. Usprkos otežanim uvjetima poslovanja uslijed nastavka pandemije Covid-19, ACI je ostvario pozitivan financijski rezultat u iznosu od 13,4 milijuna kuna i time nadmašio poslovne rezultate iz 2020. godine.

Postupno vraćanje poslovnih ostvarenja tvrtke ACI d.d. prema predpandemijskim razinama predstavlja značajan uspjeh, posebno s obzirom na pandemiju koronavirusa koja je stavila značajne izazove pred sve poslovne subjekte, ponajviše one  u turističkom sektoru. Tako je u 2021. godini ACI zabilježio 21% veće prihode od prodaje, koji su u odnosu na isto razdoblje prošle godine veći za 36 milijuna kuna, a trend porasta bilježi se i u gotovo svim segmentima poslovanja te se očekuje daljnji rast.

– Ostvareni rezultati za 2021. godinu su iznad naših očekivanja, posebice s obzirom na neizvjesnost i nepoznanice kojima je obilježena i prethodna godina te s kojima smo ušli u 2021. Očuvali smo radna mjesta, i to bez zadiranja u plaće i materijalna prava radnika te smo zadržali korektne odnose s poslovnim partnerima, sve uz povećanje prihoda od prodaje za 36 milijuna kuna, a vjerujemo kako ćemo se u 2022. godini vratiti na predpandemijske rezultate. Spremni smo i za daljnja ulaganja u naše marine, no osnovni preduvjet za to je produljenje koncesija – poručio je predsjednik Uprave ACI d.d. Kristijan Pavić.

Foto: ACI

Tijekom 2021. godine ACI d.d. je realizirao ulaganja u iznosu od ukupno 44 milijuna kuna, od čega je najviše, 23,5 milijuna kuna, uloženo u rekonstrukciju lukobrana u marini Korčula, nakon koje slijedi ulaganje u marinu Dubrovnik u iznosu preko 7,9 milijuna kuna, 2,9 milijuna kuna u ACI marinu u Vodicama te je i u Skradinu i Trogiru uloženo ukupno 2,9 milijuna kuna u sidrene sustave. Godinu je obilježio i početak partnerstva s društvom Gitone Kvarner d.o.o. te osnivanje društva ACI ‐ Gitone d.o.o. s ciljem ulaganja u buduću ACI marinu Rijeka.

ACI d.d. značajan naglasak stavlja na ekologiju i očuvanje prirodnih bogatstava te je društveno odgovorno i ekološki prihvatljivo poslovanje među temeljnim vrijednostima, zbog čega je ACI d.d. aktivno uključen u projekt Safe Stay in Croatia koji ima za cilj pozicionirati Hrvatsku kao sigurnu i poželjnu turističku destinaciju. Osim za doprinos očuvanju prirodnih bogatstava brojne, ACI marine su i u 2021. godini nagrađivane i time su ponovno potvrdile trud i težnju prema izvrsnosti koja je u srcu poslovanja ACI marina.

Podsjetimo, ACI, jedan  od glavnih nositelja nautičkog turizma u Hrvatskoj, upravlja s 22 marine diljem Jadrana i gotovo 6000 vezova te je odličan primjer razvoja turističke ponude i nautičkih sadržaja u Hrvatskoj. Uz dosadašnje značajne investicije i projekte, tijekom 2022. tvrtka planira daljnja ulaganja u iznosu od 97 milijuna HRK, od čega se 90% odnosi na investicije, dok će 10% biti usmjereno u investicijsko i tekuće održavanje. Temelj za proširenje palete usluga i bilo kakva daljnja ulaganja u budućnosti je produljenje koncesija.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.