2 min. čitanja

70 GODINA POMORSKE VEČERI Večeras slavljenička radijska emisija

70 GODINA POMORSKE VEČERI Večeras slavljenička radijska emisija
Foto: HRT / Facebook

Jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatskoga radija - Pomorska večer, večeras u Zadru slavi svoj 70. rođendan.

Od 19:05 sati na FB streamu i u eteru HRT Radio Zadra i HRT Radio Splita pratite posebni slavljenički program s broda Sveti Šime II na Branimirovoj obali pokraj mosta u Zadru, najavili su s Hrvatskog radija.

Ne propustite! Od 19:05 na facebooku, od 20:15 i u eteru uživo iz Zadra. Slavljeničko izdanje ⚓️ Pomorske večeri. Slavimo 70. rođendan emisije.

Posted by HRT - HR 1 on Monday, October 10, 2022

Domaćin urednik slavljeničke emisije je voditelj Vladimir Šetka, iako će najdugovječniju emisiju Pomorske večeri iz Zadra vodi svih petero urednika s gostima uživo.

Legendarna emisija prvi je put emitirana pod naslovom "Emisija za pomorce" Radija Zagreb (08.sprnja 1952.), a njezin je pokretač i dugogodišnji urednik bio Branko Knezoci, koji je želio pomoći našim pomorcima u održavanju veze s obiteljima. Sve je počelo kada je Knezoci snimao reportaže na Bliskom istoku.

Govornici će biti: Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a, Eliana Čandrlić-Glibota, glavna urednica Hrvatskoga radija, Urednici Pomorske večeri (Božica Đurđević, Zoran Vukičević, Vladimir Šetka, Vedrana Pavlović Lisica i Dorina Tikvicki), Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, Igor Budisavljević, Hrvatska udruga brodara „Mare Nostrum“, Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture uz svečani nastup klape Munita.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Legendarna radijska emisija Pomorska večer slavi 70. rođendan
Jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatskoga radija - Pomorska večer, koju mnogi smatraju kultnom emisijom hrvatskoga etera, u srpnju je napunila 70 godina neprekinutog emitiranja, no s proslavom rođendana pričekalo se do listopada. U Zadru će, 10. listopada, biti održana svečana slavljenička emisij…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.