7 min. čitanja

Ispred Pule najavljen 19. Arena kup i Mića arena kup

Ispred Pule najavljen 19. Arena kup i Mića arena kup
Foto: JK Delfin

PULA - Puno je truda i volonterskog rada u poticanju šire javnosti, u organizaciji manifestacija jedriličarskog kluba Delfin iz Pule koji još nema ni svoj prostor. Posljednju manifestacijsku regatu u ovoj godini organiziraju u vikendu 17.-19.11.2023.

Velebni krstaši zajedrit će posljednju regatu u godini

Tradicionalna ARENA KUP je zadnja manifestacijska regata krstaša u Istri koja se održava u godini. U vikendu 17.-19.11.2023. podno veličanstvene Arene racing i cruising jedrilice razviti će svoja jedra i uljepšati pulsku luku takmičeći se u 19. izdanju ARENA CUP regate u Grupama ORC, OPEN RACING i CRUISING u timovima ili kao dvojac ili solo.

- Veliki je broj prijavljenih brodova iz Pule i Istre, što nas jako veseli jer se kultura regatavanja na krstašima gradi lokalno ali posebno nas veseli jer su prijavljeni i brodovi iz Dalmacije, stižu brodovi sa Kvarnera, iz Slovenije, a dolaze i jedriličari iz Zagreba, Njemačke, Austrije i Italije koji dogovaraju posade kako bi prebacili brodove sa Jadrana i stigli na tradicionalni 19. ARENA KUP jer kako kažu ARENU ne propuštamo. Lokalni jedrenjak Tartana iz 1927g. razviti će svoja jedra i uveličati prizor 19. ARENA KUP pa ćemo imati dašak i tradicionalnih barki. Stiže MAXI jurilica CLEANSPORT ONE iz Slovenije i dobri raceri diljem Jadrana pa je tu i sportski racing mode, a prijavljeno je i dosta family brodova koji zrače duhom kako kaže naš lokalni LINĐO tim - regatnih konoba.  Svi su nam dobro došli. Kultura jedrenja i regatavanja je u svima nama bez obzira na performanse broda. Očekujemo dobru konkurenciju u svim grupama, zanimljivo svima, i takmičarima i gledateljima koji će pratiti tijek regate sa obale - izjavili su organizatori.

ARENA KUP manifestacija starta u petak 17.11.2023. sa regatom "MIĆA ARENA KUP"

ARENA KUP se održava u pulskoj luci, sa rutom jedrenja u pulskoj luci i oko otoka Jerolim. Okupljanje je na ri gatu, brodovi će se prebacivati već od četvrtka navečer jer se u petak od 15:30-16:30 održava regata djece na krstašima pod nazivom "MIĆA ARENA KUP"

- MIĆU ARENU smo osmislili ove godine s ciljem da regatno jedrenje na krstašima približimo svakom djetetu koje želi doživjeti timsko jedrenje i regatavanje na tako velikoj jedrilici. Naši iskusni jedriličari sa veseljem će oformiti racing timove djece. Regata MIĆA ARENA je namijenjan isključivo djeci. Roditelji i prijatelji navijati će sa obale. Nakon regate slijedi proglašenje timova, zakuska zahvaljujući sponzoru Pizzeria Fiorelli i Company Logistic, slijede Ćakule pod jedrima i party za sve. Djeca inače jedre u malim klasama i tako se i takmiče, sudjeluju na regatama i ostvaruju rezultate u svojim klasama. Djeca koja jedre na krstašima na našim regatama uglavnom su sve iskusni "mali veliki" jedriličari. 

Za početnike ali i one iskusne u malim klasama koji nisu jedrili na krstašu "MIĆA ARENA" će biti jedno posebno iskustvo.  Djeca ne snose odgovornost za brod, mogu se opustiti, dogovoriti se sa prijateljima i sudjelovati kao ekipa ili doći sami, upoznati drugu djecu istog duha i sudjelovati na regati. Nije važno da li netko zna više ili manje, da li netko nije nikada bio na jedrilici, da li netko jedri u nekom klubu ili ne, važno je samo da želi jedriti na krstašu. Po brodu imamo dva iskusna jedriličara, skipera i trimera koji će voziti djecu.  Koliko žele toliko se mogu uključiti. Na brodu se povlače konopi, dogovara se, prati što drugi rade, paziš na na sebe i na druge, razvijaš zajedništvo i gradiš tim, respektiraš starije, a isto tako stariji uvažavaju mlađe. To su sve vještine koje su nužne za normalno odrastanje i funkcioniranje društva. U klubu potičemo međugeneracijsku sinergiju i razvijamo vještine snalaženja na moru usavršavajući tehniku jedrenja na krstašima - poručuju iz jedriličarskog kluba Delfin Pula.

PULA POD JEDRIMA u obilju jedriličara, sportaša, rekreativaca, umjetnika, djece i odraslih

Tradicionalna ARENA regata, manifestacija pod sloganom "Pula pod jedrima" spaja sport sa kulturno glazbenim i umjetničkim stvaralaštvom. Osim natjecatelja sportaša i rekreativaca, djece i odraslih uključuju se i umjetnici i šire stanovništvo. 

Pula pod jedrima" je slogan manifestacije koju je Jedriličarski klub Delfin pokrenuo 2021g. upravo sa  ARENA KUP regatom pozivajući jedriličare ali i umjetnike , djecu i odrasle da se inspiriraju punim jedrima, uključe kao natjecatelji, kao promatrači, kao umjetnici i kreiraju svoju "Pulu pod jedrima".  Prošle godine je nastala pjesma posvećena  ARENA regati koju je napisao Dino Ruggero i uglazbio Studio Maružin. Manifestacija je podržana od TZ Pula, SZGP, Yacht Pool by Jack Surija, Pula Parking,  Company Logistic, Pizzeria Fiorelli, AGD i Adrinaut te brojnih medija.  

- Pomno osmišljenim manifestacijama i projektima pod sloganom "Pula pod jedrima" kreiramo još jednu prepoznatljivost grada Pule. Pula i Istra su već sada prepoznatljive jedriličarske regatne destinacije krstaša na Jadranu, a želimo da to bude i šire.  Pulska luka je jedna od najrazvedenijih "zelenih" luka na Svijetu, izvrsnih uvjeta za regatavanje zbog svog geo položaja, širine obale i geo klime, okružena obiljem zelenila i prepoznatljivih turističkih atrakcija, podno veličanstvene arene i svjetlećih divova. Ima ogroman potencijal za razvoj jedriličarskog sporta, rekreacije i nautičkog turizma koji je u korelaciji u našim regatnim manifestacijama. Tvrtke organiziraju team buliding jedrenja i dobro došli su nam i na regatne manifestacije.

U Puli imamo i prekrasnu marinu Polezana, luka se širi, a tu je i ACI marina Pula  - poznata "torta" koja je isto tako jedan nautički identitet grada Pule u kojima naši takmičari drže i brodove. Kroz manifestaciju "Pula pod jedrima" Jedriličarski klub Delfin surađuje sa svima koji žele kako bi Pula živjela jedrenje na krstašima kroz cijelu godinu. Startamo sa 3.mj. sa Full Moon Sailing Spectacle i završavamo sa Jedriličarskom noći u 12.mj. Rado podržavamo i ostale regatne manifestacije naših prijateljskih klubova na Jadranu, a malo prostora u godini ostavljamo i za skijanje jer u klubu imamo i dosta strasnih skijaša, ali i nogometaša, tenisača, ribiča, planinara, biciklista i maratonaca. Jedrenje je sport i rekreacija koja svakom sportašu i rekreativcu može biti zanimljiv. 

Kultura i ljubav prema jedrenju se gradi od malih nogu pa smo ove godine organizirali posebnu regatu naziva MIĆA ARENA KUP u sklopu programa 19. ARENA KUP . Prijave su otvorene i na regatu se mogu uključiti sva djeca koja žele bez obzira kojim se sportovima bavila i da li su prethodno stekla nekakva predzanja u malim klasama u jedrenju. Doživjeti regatu na krstašu u timu sa iskusnim jedriličarima ipak je posebna avantura koja se pamti.

Već su se najavili mali jedriličari iz JK Maestral Rovinj, iz JK Vega iz Pule, a i pojedinci koji nikada nisu jedrili. Nemaju sva djeca priliku jedriti na takvim brodovima pa im želimo taj doživljaj pružiti, stvoriti im uspomenu koju će nositi u sebi. U petak je program za djecu, a subotu startamo 19. ARENA KUP tradicionalnu regatu na koju pozivamo sve koji imaju brod na jedra. Svi su dobro došli prijaviti se i jedriti zadnju regatu krstaša u Istri u 2023g. .  izjavila nam je predsjednica jedriličarskog kluba Delfin Pula - Sanja Vale Čupić.

Pripremaju se brodovi, ekipiraju timovi i jedriličari jedva čekaju sudjelovati u regati završnice regatne godine u Istri.  Ostali koji nisu jedriličari pozvani su doći na obalu i uživati u prizorima punih jedara, uživati u glazbi, Ćakuli jedriličarskih dogodovština i dobroj vibri jedriličarskog happeninga.

PROGRAM ARENA KUP 2023

četvrtak, 16.11.2023.

dolazak brodova koji sudjeluju u regati MIĆA ARENA KUP u petak u 15:30

petak, 17.11.2023.

15:30-16:30 regata MIĆA ARENA KUP pulska luka

17:00 pizza party za natjecatelje mića arena kup, proglašenje i Dj evening na ri gatu

18:00 registracija učesnika regate 19. ARENA KUP koja starta u subotu u 11h

subota, 18.11.2023. 

11:00-17:00 regata 19. ARENA KUP, ruta ri gat, Mandrač, Jerolim, uvala Fisela

18:00 večera za sve učesnike regate u La Resistance Pula, program proglašenja natjecatelja

večernji program u La Resistance Pula uz gitara Performance i DJ - otvoreno i besplatno za sve

nedjelja, 19.11.2023. 

povratak matičnim lukama

Prijava na 19. ARENA KUP, start regate u subotu u 11h je otvorena do čevrtka 16.11.2023. Link na prijavu je OVDJE.

ENA KUP, start regate u petak u 15:30 je otvorena do srijede 15.11.2023. Link na prijavu je OVDJE.

Više info o regati možete pročitati OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.