2 min. čitanja

Županijska udruga slijepih Split zapošljava 15 žena starijih od 50 godina

Županijska udruga slijepih Split zapošljava 15 žena starijih od 50 godina
Foto: Pexels/Ilustracija

SPLIT - Županijska udruga slijepih Split zapošljava 15 žena. Natječaj još traje i zanimanje je prilično veliko, što ustvari i ne čudi jer je riječ o zapošljavanju žena starijih od 50 godina pri čemu prednost imaju teško zapošljive i ranjive skupine žena.

Gospodin Drago Smoljanović član je Županijske udruge slijepih Split i jedan od bivših i budućih korisnika projekta Zaželi.

- Meni je zapravo najvažniji taj dan kad ona treba doći i taj dan ja kažem da je lijep i sunčan. Zato što njenim dolaskom skraćujem vrijeme, a i uvijek donese neke novosti, pa pročita neke važne članke, a što se tiče posla u kući, to se dogovaramo, za Regionalni dnevnik rekao je Smoljanović.

Gospođa Bosiljka prije godinu dana bila je Dragina domaćica. Javila se i na novi natječaj.

- Puno mi znači jer ja se osjećam zadovoljnije i osjećam se ispunjeno kad tim ljudima pomognem, osjećam se korisnije nego da sam doma i samo ove svoje kućanske poslove radim - kazala je Bosiljka Buzov.

Projekt 3P - pratiteljice, pomoćnice, prijateljice

Projekt 3P - pratiteljice, pomoćnice, prijateljice vrijedan je gotovo 750 tisuća kuna i za čak 90 članova Udruge slijepih iz Splita, Kaštela, Solina, Omiša i otoka Hvara donosi skrb, pomoć i društvo dvaput na tjedan. 15 žena za to će primati državni minimalac. Novac je osiguran EU fondovima.

- Kao i svaka udruga osoba s invaliditetom i kod nas su najveći postotak članova starije osobe. Njima skrb domaćica vrlo dobro dođe jer većinom ili žive sami, a ako i ne žive sami, djeca su obično na poslu do kasno popodne tako da im ovo dobro dođe da im pomognu skuhati, počistiti, a nekima je čak najvažnije i to društvo da ih netko posjeti dva puta tjedno - rekao je Ivan Tokić, predsjednik Županijske udruge slijepih Split.

Jedina mana projekta jest što traje samo 6 mjeseci, no u udruzi se nadaju da će se idući rastegnuti na barem dvije do tri godine, prenosi Regionalni Dnevnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.