>
  2 min. čitanja

Znate li tko je jedan od najvećih promotora Hrvatske u Poljskoj?

Znate li tko je jedan od najvećih promotora Hrvatske u Poljskoj?
Foto: Youtube / Screenshot

OREBIĆ – Poljski novinar, istaknut kao promotor poljske kuhinje, slow fooda, televizijsko lice… sve je to Robert Makłowicz, jedan je od najvećih promotora Hrvatske u Poljskoj.

U svojim reportažama često ističe Pelješac koji uvijek rado posjećuje, na kojem čak posjeduje i vlastitu vikendicu. Sa načelnikom Općine Orebić Tomislavom Ančićem sastao se u utorak 4.svibnja s kojim je razgovarao o budućoj suradnji.

Foto: TZ Orebić

Prezentirani su mu novi proizvodi s kojim je destinacija Pelješac započela krajem prošle godine, a to su razvoj outdoor ponude te razvoj tematskih događanja: Festival peljeških podruma, festival soli, festival kamenica, festival peljeških okusa i festival kapetana. Robert je bio oduševljen sa razvojem novih proizvoda koje će promovirati i u Poljskoj.

Načelnik mu je u ime Turističke zajednice Općine Orebić uručio zahvalnicu za promociju Orebića i Pelješca, te poklonu sliku sa pelješkim motivom akademskog slikara Emila Bobanovića Čolića rođenog u Kuni 1926. gdje i danas živi.

Općina Orebić ako izostavimo pandemijsku 2020. konstantno bilježi rast broja poljskih turista, oni su i najbrojniji turisti te čine više od 20% ukupnih noćenja.

Robert je poznati putopisac i gastronom snimio je brojne emisije u Hrvatskoj, a Pelješcem se voli pohvaliti na https://www.instagram.com/p/CBthF2cnfyM/?igshid=12mvxlmoskic1i youtubeu:

Robert je svoju televizijsku karijeru započeo 1996. godine kada mu je ponuđen kratki program u jutarnjem bloku javne TV. Iako daleko od udarnog termina, program je stekao veliku popularnost i od kolovoza 1998. Makłowicz priprema tjednu emisiju pod nazivom Kulinarska putovanja Roberta Makłowicza. Svaka emisija priprema se u drugoj regiji svijeta i predstavlja lokalnu kuhinju koju je pripremio sam Makłowicz ili lokalni ljudi, a ne nužno profesionalni kuhari.

Godine 2020. Makłowicz je stvorio vlastiti kanal na YouTubeu gdje je stekao i veliku popularnost kod mlađe publike.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.