Znanstveni instituti za istraživanje mora pozivaju na suradnju na području doktorskog studija Oceanologije

ŠIBENIK/SPLIT – Interdisciplinarni doktorski studij Oceanologija pripada u područje prirodnih znanosti, u polje interdisciplinarnih prirodnih znanosti i grani znanost o moru. Izvodi se u zajedničkoj organizaciji Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, Centra za istraživanje mora u Rovinju i Zavoda za istraživane mora Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, te Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu i Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku.

Znaš li da Republika Hrvatska ima suverena prava na oko 54.000 kvadratnih kilometara morske površine? Da bi se morski okoliš mogao bolje koristiti i bolje čuvati, neophodno je poznavanje i razumijevanje procesa koji se u njemu odvijaju. Korištenje jadranskih resursa je hrvatski gospodarski prioritet, a isto tako i strateški nacionalni znanstveno-istraživački prioritet.

Ovi krati video zapisi prikazuju događaje snimljene podmorskom kamerom Instituta Ruđer Bošković smještenoj na Martinskoj u Šibeniku. Takve snimke mogu nam ukazati na pojavu nekih novih vrsta, adaptacije postojećih, oneščišćenje podmorja i mnoštvo drugih važnih informacija u svrhu istraživanja.

Ukoliko želite vidjeti još ovakvih zanimljivih videa posjetite Instagram stranicu Podvodne kamere u Martinskoj.

Ukoliko se i ti baviš istraživanjem mora, prijavi se na 6. Simpozij studenata doktorskih studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i prezentiraj svoj rad.



I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Podmorska kamera snimila grabežljivce gofove u lovu
Orada napala muzgavca pred objektivom kamere