>
  2 min. čitanja

Zlatna koza voli vino, ekologiju i outdoor aktivnosti - evo kome je otišla godišnja nagrada TZ Istarske županije

Zlatna koza voli vino, ekologiju i outdoor aktivnosti - evo kome je otišla godišnja nagrada TZ Istarske županije
Foto:TZ Istarske županije

Nagrada se još od 1994. godine dodjeljuje onima koju su izuzetno doprinijeli turističkoj promociji Istre. Svečana je dodjela nagrada održana jučer u Puli.

U kategoriji inovativnih proizvoda prvo je mjesto otišlo u Poreč, točnije najboljim je inovativni proizvodom proglašen SeaStar Hero by DiveOUT Poreč. Radi se o fenomenalnom projekt koji na zabavan način nudi posjetiteljima
plaža da istraže podmorje Jadrana, zabavljaju se i sudjeluju u uklanjanju sitnog otpada iz mora. Na plažama u Poreču gosti su ovog ljeta mogli preuzeti opremu za čišćenje i upustiti seu aktivnost ronjenja na dah te istovremeno prikupljati otpad na koji naiđu. Kao nagrada, svakom sudioniku uručena je majica, a mogli su na jedan dan i fino jesti u gradskim ugostiteljskim objektima. A pazite sad ovo - u manje od 3 mjeseca na samo 5 lokacija je više od tisuću sudionika iz mora izvuklo 4.500 predmeta! Projekt se planira širiti diljem priobalja. Divno!

U kategoriji turističkih proizvoda laureat je Novi vinski podrum obitelji Tomaz, atraktivna vinarija smještena u podnožju Motovuna. Moderan i suvremeno opremljeni podrum motovunske vinarije ubraja se u najznačajnije investicije u sektoru vinarstva, posjeduje edukacijsko-degustacijsku dvoranu i očito na pravi način dodatno turistički potencira Motovun i okolicu.

Foto:Screenshot/Instagram(@realdancestar)

U kategoriji vizualnih komunikacija najbolji je Promotivni video Playful Memories (Your Perfect Playground), film koji prati četiri različite skupine ljudi i prikazuje raznolikost outdoor aktivnosti u prekrasnom okruženju Istre. Istražuje svijet penjanja, vožnje kajakom, trail trčanja i nordijskog hodanja na području destinacija Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar.

Naj event 2023. godine je Concours Mondial de Bruxelles - Istra 2023. Jubilarno 30. izdanje svjetskog ocjenjivanja Concours Mondial de Bruxelles (CMB)
održano je u Istri, uz 320 ocjenjivača iz 50 zemalja među kojima i 14 hrvatskih. Od
10. do 14. svibnja ocijenili su 7.504 uzoraka vina! Istra je
domaćinstvom najprestižnijeg vinskog natjecanja dobila i vinske ambasadora koji su nakon obilaska poluotoka i istarskih vinarija prema izjavama svjedoka bili impresionirani autohtonim sortama,gourmet ponudom, kulturnom baštinom i prekrasnim pejzažima.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.