2 min. čitanja

Ženka ćelavog ibisa, Gipsy, posjetila dolinu Neretve

Ženka ćelavog ibisa, Gipsy, posjetila dolinu Neretve
Foto: Biom

Nakon što je odletjela s Brača, ženka ćelavog ibisa (Gerinticus eremita), Gipsy, se samo kratko zadržala na Hvaru te krenula dalje.

S Hvara je nastavila južno sve do Slanog nedaleko od Dubrovnika. Međutim, nakon toga se ipak predomislila i odletjela u deltu rijeke Neretve, javlja udruga Biom, organizacija civilnog društva koja se bavi zaštitom prirode o njenom promocijom.

- Kao i do sada, kontaktirali smo Javnu ustanovu Dubrovačko-neretvanske županije koja upravlja zaštićenim prirodnim vrijednostima na tom području, a oni Županijski lovački savez i lovačka društva s tog područja kako bi se osigurao nastavak sigurnog boravka ženke ćelavog ibisa Gipsy u Hrvatskoj. Budući Gipsy nije plaha molimo sve koji je krenu promatrati da joj ne prilaze i ne uznemiravaju je u trenucima kada možda odluči prespavati baš na vašoj kući - pozivaju iz udruge Biom.

Iznimno rijetka i zaštićena ptica malo se odmorila u Kruševu, na svom putu prema jugu
Ćelavi ibis, koji je inače iznimno rijetka i zaštićena ptica, uočen je na području Zadarske županije, točnije u Kruševu. Odmah je pobudio zanimanje medija, ali i znanstvene javnosti. Ćelavi ibis ptica je selica koja boravi u polupustinjskim ili stjenovitim predjelima, često blizu vodotoka. Ugrože…

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Uočena ženka ćelavog ibisa Gipsy, umjesto prema zapadu, nastavila prema jugu
Ženka ćelavog ibisa, o kojoj smo već pisali, a koja je u ponedjeljak uočena na području Zadarske županije, točnije u Kruševu, nakon odlaska iz Kruševa kratko je boravila kod sela Bogdanovići nedaleko od Vodica. Za ovu osebujnu ženku ćelavog ibisa, Gipsy, zanimljivo je, kako navode iz udruge Biom, d…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.