1 min. čitanja

OPREZ S NEPOZNATIMA: Lažni policajac odnio joj više od 390 tisuća kuna!

OPREZ S NEPOZNATIMA: Lažni policajac odnio joj više od 390 tisuća kuna!
Foto: Ilustracija/Pixabay

RIJEKA - Nevjerojatni slučaj prijevare jučer u Rijeci. 71-godišnja žena policiji je prijavila da je financijski oštećena za više od 390 tisuća kuna koje je odnio zasad nepoznati muškarac.  

Oštećena je sve prijavila. U postaji je ispričala da ju je prevarant nazvao na telefon i lažno se predstavio kao policijac, rekavši da mora provjeriti novac koji ima kod kuće zbog sumnje da se radi o krivotvorenim novčanicama, izvijestila je PU Primorsko-goranska.

Dok su oni razgovarali, do stana je stigao drugi nepoznati muškarac. Lupež s telefona predstavio ga je kao kolegu agenta u civilu, zatim je uputio da mu preda svu gotovinu koju ima kod kuće te će joj sve vratiti po obavljenim provjerama.

Oštećena je lažnom agentu predala više od 390.000 kuna s kojima se udaljio u nepoznatom. Sve je ubrzo prijavila kad je shvatila da se neće vratiti s novcem.

NE NASJEDAJTE !

Iz PU Primorsko-goranske još jednom podsjećaju građane da ne nasjedaju na slične prijevare.

-Opisanim događajem još jednom podsjećamo da policijski službenici ne obavljaju poslove preuzimanja tzv. lažnih novčanica ili nakita od građana, pa ih upozoravamo da ne vjeruju nepoznatim osobama koje se predstavljaju kao policajci. Ovakvi počinitelji najčešće zlouporabljuju zdravstveno stanje građana ili njihovu starosnu dob pa ih uvjere u lažne činjenice te potom materijalno oštete - upozoravaju.

Također, napominju da svaki službenik prilikom postupanja uvijek pokaže svoju policijsku značku i službenu iskaznicu. Stoga pozivaju građane da provjere s kime komuniciraju prije nego takve osobe puste u svoj dom ili im predaju novac i druge predmete. A posumnjaju li da je riječ o nekom kaznenom djelu, odmah neka se jave u policiju na broj 192!

V.K.  

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.