1 min. čitanja

ZEMLJA GURMANIJA Vrpli ili vol(j)ci

ZEMLJA GURMANIJA Vrpli ili vol(j)ci
Foto: Željko Krnčević

Vrpli – kad sam bija mali puno sam ih volija. I čača moja i oba dida moja – jedan ih je zva vrpli, a drugi vol(j)ci, zna sam ja tako dva jezika – i šibenski i splitski.

A onda sam ih prista isti kad sam na ronilačkom tečaju kao omladinac skužija neke stvari. Pa sam ih onda (valjda kako stariš, tako i zaboravljaš) opet prova ima jedno godinu i po dana. Izronija ih i spremija Frane Kalauz.

Foto: Željko Krnčević

Pomirisam ih onako lipo začinjene, automatski zatvorija hard sijećanja na ronilačke dane. I nije mi bilo ža. Stvarno nije. Začinija ih Frane stvarno vrhunski.

Samo pripazite, s njima treba biti oprezan, nježno ih i umjereno konzumirati da ne padnu na štumak.

A znači – izroniti – skuvati – čavaldušom ili štikadentom izvaditi iz kućice – skiniti gorku guzicu – začiniti po svom guštu.

Foto: Željko Krnčević

A može se i rižotić ili pašta napraviti, samo preporučam da se izrižu na manje komadiće.

Naravski da su bolji sljubljeni s ostalim morskim delicijama.

Željko Krnčević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.