1 min. čitanja

ZEMLJA GURMANIJA Mol i kupus - Tisuću metara visinske razlike

ZEMLJA GURMANIJA Mol i kupus - Tisuću metara visinske razlike
Foto: Željko Krnčević

Mol, magarčić,  murluc, oslić, tovar, ugota - svakako ga u nas zovu. Mnogi moji dragi Šibenčani ga i nisu baš ljubili. Sićam se kad sam bija mali. Nije bija neka riba na cijeni. Ne znam zašto. Tako su i mene odredili do nekog vrimena kad sam otkrija njegovu lipotu.

Lipo, bilo, podatno meso bez puno drača (kostiju). Najdraži mi je frigan, i to onaj sridnji, između malog i većeg sridnjeg.

Lipi su i lešo, a i juhica baš liječi. Kumpir s lukom, paprom, krupnom soli i malo limuna, njam.

Foto: Željko Krnčević

I tako sam ovaj Sokolov ulov sljubio s Lucinim preodačkim kupusom, ninskom krupnom solju i lukom iz Polače kninske. Znači, visinska razlika između mola i kupusa je ravnih ijadu metara

Ali, sljubilo se brate samo tako. I ukusom i mirisom i dostatnošću, uz onaj eliksir od maslinovog ulja.

Hvala Ti More, hvala Ti Planino.

Željko Krnčević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.