2 min. čitanja

ZEMLJA GURMANIJA Lipi i dobri San Žak

ZEMLJA GURMANIJA Lipi i dobri San Žak
Foto: Željko Krnčević

Naš lipi dobri SAN ŽAK. Za Šibenik itekako značajan. I u prošlosti i u sadašnjosti, ali, nadam se i u budućnosti. U svakom pogledu.

Priča je toliko dobra i značajna da ćemo joj posvetit više pozornoati. Ovaj put samo to da smo uživali u ovoj deliciji zahvaljujući mom mladom prijatelju Frani.

Foto: Željko Krnčević

Očistija, doda tanku fetu masla, ulja Dobrodolačkog i nariba parmezana.

Stavija u špaker na 180 jedno pet minuta dok sir ne porumeni. Onda doda još ovog konjačića Hennessya šta mi poklonija moj Jope za rođendan.

Foto: Željko Krnčević

U špakeru još par minuta. Ajme lipote. Meni ovo ide u prvih 5 spiza.

Uz to, pošto je vikend, malo našeg lipog, pravog Babića od naše Vinarije (jer šta dade triput više vridi…), iz 2018.

A šta da vam kažem, osim toga da smo okruženi blagodatima koje treba ponekad sebi priuštit.

Foto: Željko Krnčević

Jerbo, ća smo na ovom svitu…?

Više recepata možete pronaći na stranici Zemlja Gurmanija – Gurmanluk.

Željko Krnčević

PROČITAJTE JOŠ:

ŽELINA KUŽINA Gratinirane jakobove kapice (St. Jacques) | | Morski HR
Jakobova kapica (lat. Pecten jacobaeus) je vrsta jestivog morskog školjkaša iz reda bezupki, porodice češljača (Pectinidae). Ova školjka se tradicionalno povezuje sa svetim Jakovom, jednom od
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.