1 min. čitanja

"Zbornica" oduševila bračku publiku

"Zbornica" oduševila bračku publiku

Na trećoj večeri Brač Film Festivala publika je imala priliku pogledati odličan filmski uradak Sonje Tarokić, film "Zbornica" koji niže uspjeh za uspjehom čemu svjedoče i brojne nagrade, poput 5 Zlatnih arena na netom završenom Pula Film Festivalu, nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji dugometražni igrani film 2022. godine te nagrade prestižnog filmskog festivala Karlovy Vary gdje je film na zatvaranju nagrađen posebnim priznanjem glavnog žirija te priznanjem Ekumenskog žirija.

Film je predstavila glumica Nives Ivanković i pritom oduševila sve prisutne.

- Uvijek se rado vraćam na Brač Film Festival i veliko mi je zadovoljstvo vidjeti da ovaj divni mladi Festival iz godine u godinu raste i po ničem se ne razlikuje od velikih festivala, baš zato sam sigurna u njegovu dobru i blistavu budućnost. Radujem se što će bračka publika pogledati film, ja naravno nisam i neću, ali sam već na snimanju znala da će to biti to. Uostalom to su i potvrdile brojne osvojene nagrade. Želim svima da uživaju u filmu, a ja ću slušati bilo i reakcije publike - izjavila je Ivanković koja u filmu glumi manipulativnu ravnateljicu Vedranu, koja vladavinu nad nastavnicima i roditeljima učenika ostvaruje žestokim nadglasavanjem i povremenim odglumljenim "slomovima živaca" u kojima uspijeva prestrašiti sve sukobljene strane dovoljno da se privremeno umire.

Film je, kažu, oduševio sve prisutne, a u publici se nerijetko čuo komentar da je "Zbornica" jedan od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme.

Večeras je posljednji dan ovogodišnjeg Brač Film Festivala, a publika će imati priliku pogledati sportsku dramu "Zlatni dječak", redatelja Ognjena Jankovića koji donosi priču o dvadesetogodišnjem perspektivnom nogometašu koji ulaskom u profesionalni svijet sve teže pomiruje privatni život sa zahtjevima vrhunskog sporta.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.