1 min. čitanja

Zbog velikog broja požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji uvedena zabrana paljenja vatre na otvorenom

Zbog velikog broja požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji uvedena zabrana paljenja vatre na otvorenom
Foto: Pixabay

SPLIT – Posljednjih dana svjedočimo velikom broju požara na otvorenom do kojih je došlo uglavnom zbog paljenja korova, bez prethodne pripreme i osiguranja terena na kojem će se paliti vatra. Od subote je stoga u Splitsko-dalmatinskoj županiji na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom.

Iako u Hrvatskoj zabrana paljenja na otvorenom stupa na snagu svake godine u svibnju, zbog velikog broja požara na više lokacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Odlukom županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića, od 12. ožujka zabranjeno je bilo kakvo paljenje vatre na otvorenom.

Vatrogasci tvrde da je najveći dio požara nastao zbog oglušivanja građana na redovna upozorenja da se ne pali vatra na otvorenom u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, u ovom slučaju vjetra koji je prošli tjedan i rasplamsao najveći broj požara na području Splitsko-dalmatinske županije.

Ukoliko se građani ne budu pridržavali aktualne odluke o zabrani spaljivanja na otvorenom, riskiraju prilično visoke novčane kazne, ali i kaznu zatvora.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.