2 min. čitanja

Zbog popunjenih navoza i novih poslova, Iskra brodogradilište Šibenik traži radnike i širi svoje stručne i rade timove

Zbog popunjenih navoza i novih poslova, Iskra brodogradilište Šibenik traži radnike i širi svoje stručne i rade timove
Foto: Iskra

ŠIBENIK - Zahvaljujući uspješnom poslovanju i popunjenosti svih kapaciteta Iskra brodogradilište Šibenik otvara nova radna mjesta. Upravo su raspisali natječaj kojim nude posao brodomontera, voditelja projekata u pogonima remonta i novogradnje, CNC operatera, brodskih stolara i vatrogasaca. Zbog povećanog obujma posla u svim segmentima rada traže i zavarivače, bravare, tokare, brodske mehaničare. Nude stimulativne plaće i dobre radne uvjete. Radnicima koji dolaze na rad u Šibenik iz drugih područja Hrvatske i regije, Iskra je osigurala besplatan smještaj u svom objektu unutar brodogradilišta.

- Navozi Iskra brodogradilišta Šibenik puni su do kraja godine, a pri kraju je i popuna kapaciteta za remontnu sezonu od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine. Zbog rasta i proširenja poslovanja želimo proširiti svoje stručne i radne timove, a svojim zaposlenicima osim stimulativnih plaća uz već postojeće namjerava uvesti i nove pogodnosti - kaže Roko Vuletić, direktor Iskra brodogradilišta Šibenik.

Kada je riječ o novim zapošljavanjima i osiguravanje potrebne radne snage surađuju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i sa stručnim srednjim školama i fakultetima te provode i prekvalifikacije radnika. Zbog nedostatka radnika u Šibeniku i cijeloj Hrvatskoj doveli su i radnike iz Indije, Nepala, s Filipina. Jedan od njih je i Indijac Laxman Isaru koji zadovoljan uvjetima rada i plaćom kaže: -Tri godine sam u Hrvatskoj. Bio sam u Splitu do proljeća, a kada je počelo zapinjati s plaćom došao sam i Iskra brodogradilište i ne bi radio više nigdje nego ovdje u Šibeniku.

Iskra brodogradilište Šibenik je perspektivna tvrtka koja je svoju vrijednost potvrdila u teškim i složenim uvjetima globalne krize o čemu svjedoče i krcati navozi. Zapošljavaju trenutno 178 radnika i pedesetak kooperanata, a godišnji prihod im je 20 milijuna eura. Uspješno su odgovorila na sve poslovne izazove i popunili sve svoje kapacitete. Sada popunjava svoje timove da bi mogla napredovati, zadržati razinu izvrsnosti koju je postigla i širiti svoje poslovanje. Da bi to postigli svojim zaposlenicima osim stimulativnih plaća, osigurava i druge pogodnosti te brine za kvalitetu njihovog života i dobre uvjete rada.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.