1 min. čitanja

Zbog poginulog radnika na Hvaru policija sumnjiči 55-godišnjaka za kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Zbog poginulog radnika na Hvaru policija sumnjiči 55-godišnjaka za kazneno djelo protiv opće sigurnosti
Foto: MUP

STARI GRAD – U odnosu na jučerašnji događaj u Starom Gradu u kojem je smrtno stradao 29-godišnjak, na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, a također je očevidu prisustvovala inspektorica zaštite na radu.

Policijski službenici Policijske postaje Hvar jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da kao odgovorna osoba građevinskog poduzeća prilikom izvođenja građevinskih radova, nehajno nije postupao sukladno propisima i pravilima struke, tako da je izazvao opasnost za život i imovinu, te je ostvario obilježja kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela Opasno izvođenje građevinskih radova radi čega će protiv 55-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava iz čl. 222. st.3. i st.4. u svezi kaznenog djela iz čl. 221. Kaznenog zakona RH.

Prijeti mu zatvor od tri do petnaest godina!

A u navedenim člancima zakona stoji:

Tko pri projektiranju, provođenju stručnog nadzora nad građenjem, građenju ili izvođenju pojedinih radova ili uklanjanju građevine, postupajući protivno propisima ili opće priznatim pravilima struke, izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu većeg opsega,kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ako je ovim kaznenim djelom  prouzročena teška tjelesna ozljeda neke osobe ili imovinska šteta velikih razmjera, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.

Ako je kaznenim djelomprouzročena smrt jedne ili više osoba, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do petnaest godina.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Poginuo radnik u Starom Gradu na Hvaru
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.