1 min. čitanja

Zbog kašnjenja radova dovršetak trogirske šetnice tek krajem idućeg mjeseca

Zbog kašnjenja radova dovršetak trogirske šetnice tek krajem idućeg mjeseca
Foto: Grad Trogir

TROGIR – Izgradnja 400 metara duge šetnice na predjelu Brigi u Trogiru neočekivano se otegnula. Projekt se financira sredstvima EU fonda, a stoji više od 4,5 milijuna kuna.

Radovi na izgradnji dugoočekivane šetnice s biciklističkom stazom počeli su u siječnju ove godine. Prema projektu staza će biti duga 400 metara, širine 6 metara, u sklopu čijeg uređenja je predviđeno podizanje obale, izgradnja vodovoda i kanalizacije te postavljanje urbane opreme s rasvjetom.

Prema informacijama od izvođača radova, dosad je izgrađeno 219 metara nadmorskog amiranobetonskog dijela zida; izvedeno je oko 140 metara kamene obložnice, izveden je vodovod za šetnicu u punoj dužini (koji je trenutno prekinut od strane Vodoprivrede Split zbog polaganja podmorskog cjevovoda za otok Čiovo) te je postavljena većina hidranata.

Postavljen je dio kanalizacije i betonski temelji za rasvjetne stupove, a trenutačno je u tijeku planiranje tamponskog sloja prvih 150 metara šetnice i biciklističke staze. Kraj radova, prema riječima izvođača, očekuje se s malim kašnjenjem, jer je dinamika bila dijelom poremećena zbog izvođenja drugih radova na istoj lokaciji – u tijeku je uređenje lučice od strane PŠU Lokvice te radovi na polaganju podmorskog cjevovoda koji prolazi poprečno kroz šetnicu i biciklističku stazu od strane VIK-a.

– Kašnjenje nikako nije dobra vijest, ali ovdje je došlo do određenog poklapanja dvaju različitih radova i razlozi za usporenu dinamiku su objektivni. Ovo su sve važni projekti koji će donijeti dugoročne benefite za građane Trogira pa s razumijevanjem gledamo na mali odmak od planiranih rokova – ističe trogirski gradonačelnik Ante Bilić koji tvrdi da bi radovi, prema onome što su mu rekli izvođači, trebali biti gotovi do kraja lipnja.

U slučaju da opet dođe do odgode građani će biti obaviješteni na vrijeme, a radovi će se privremeno obustaviti za vrijeme glavnog dijela turističke sezone, od 1. srpnja do 1. rujna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.