2 min. čitanja

Završio u zatvoru jer je partnericu na Pašmanu zatočio i prijetio da će je ubiti - Danas planiraju vjenčanje!

Završio u zatvoru jer je partnericu na Pašmanu zatočio i prijetio da će je ubiti - Danas planiraju vjenčanje!
Foto: Google Street View / Screenshot

ŽDRELAC - Jedinstvenom kaznom zatvora od godine i deset mjeseci, Općinski sud u Zadru kaznio je 28-godišnjeg muškarca iz Visočana zbog počinjenja više kaznenih djela prema svojoj intimnoj partnerici i više ljudi koji su se zatekli na mjestu događaja. On je tijekom prošlog ljeta ludovao pod utjecajem alkohola te u više navrata došao u stan svoje intimne partnerice u Ždrelac i prijetio da će se baciti sa zgrade i izrezati nožem. Ni to mu nije bilo dosta pa je udarao glavom od zid i bacao predmete po stanu, piše Zadarski list.

Cijelo ljeto je, očito, bio užarene glave pa je već početkom kolovoza opet došao pred stan žene i nagovarao ju da ga pusti unutra, što je ona odbijala. On je tad plakao ispred vrata, nakon čega se žena smilovala i  pustila ga unutra. On ju je opet gurao po stanu, govorio da će se ubiti ako ga ostavi, a sve pod utjecajem alkohola i lijeka helex. Također, stiskao joj je i ruke kako se ne bi mogla kretati po stanu, od čega je zadobila modrice na podlakticama. Prestravljena žena pokušala je nazvati policiju, ali neuspješno – uzeo je mobitel i razbio ga od pod. Nasilnik je potom zatočio u stan, a ona je uspjela pobjeći u jutarnjim satima i sakriti se u grmlje.

Također, zvao ju je preko devedeset puta, a ona mu se jednom javila i rekla da ne dolazi. Nakon što ga nije htjela pustiti u stan, muškarac se popeo kroz balkon, a žena je počela zapomagati. On joj je potom stavio ruku na usta i rekao da će ih oboje dignuti u zrak ako ga ostavi. Pri dolasku policije, nasilni muškarac pod utjecajem alkohola je upirao prstom u policijske službenike i ljude koji su se nalazili govoreći kako će kad-tad izaći, sve ih pobiti, srušiti zgradu i svima se osvetiti.

Muškarac je nakon svega završio u istražnom zatvoru, a priča je doživjela obrat. Kako je na raspravi priznao, žena koju je napadao i zlostavljao redovito ga posjećuje u zatvoru i planiraju vjenčanje.

- Ponašanje, opisano u izreci ove presude, okrivljenog muškarca je tijekom inkriminiranog razdoblja bilo krajnje neprihvatljivo i stoga zahtjeva ozbiljniju osudu. Pogubnost ova tri kaznena djela je po ocjeni ovoga suda osjetna, pogotovo kad se poveže s njegovom prijašnjom prekršajnom osuđivanošću, pa i za nasilje u obitelji. Međutim, samu pogubnost onoga što je napravio okrivljenik je evidentno ipak shvatio. Priznao je kaznena djela i prihvatio odgovornost za njih, verbalizirao spremnost da svoje ponašanje ispravi. Uputio je ispriku svim oštećenicima te naveo kako je spreman raditi na svojoj budućnosti sa oštećenicom. Sud doista nema nikakvih razloga ne vjerovati mu u tom pogledu, stoji u obrazloženju presude. Muškarac je u konačnici dobio šest mjeseci zatvora, dok je za godinu i četiri mjeseca dobio uvjetnu osudu. U izrečenu jedinstvenu kaznu zatvora muškarcu se uračunava skoro tri mjeseca provedena u istražnom zatvoru.

Toni Perinić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.