2 min. čitanja

PALI NOVI HRVATSKI REKORDI Završeno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah u bazenu

PALI NOVI HRVATSKI REKORDI Završeno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah u bazenu
Foto: Press

RIJEKA - Prije dva dana završeno je zadnje natjecanje otvorenog prvenstva Hrvatske u ronjenju na dah u bazenu prema AIDA pravilima. U konkurenciji tridesetak natjecatelja iz Mexika, Taiwana, Japana, Kanade, Mađarske, SAD-a, Kolumbije, Kube, Turske, Švicarske, Italije i naravno Hrvatske najuspješniji u ukupnom poretku bili su Lauren Matevish is SAD-a i Marcell Bago iz Mađarske.

Što se tiče nacionalnog poretka, Branko Antolić i Sanda Delija najuspješniji su natjecatelji u muškoj odnosno ženskoj konkurenciji, oboje iz riječkog kluba Ocean, a zapažene nastupe ostvarili su i Toma Čelar iz RK Split te Donat Faraguna iz RK Ocean, uz Sandru Žuvelu koja je nastupila u svim kategorijama i zauzela ukupno drugo mjesto.

- Nisam očekivala ukupno prvo mjesto jer sam stavila maksimalni fokus na jednu disciplinu u kojoj sam uspjela pomaknuti osobni rekord, ali glavni cilj sezone bit će doći što bliže svjetskom rekordu u disciplini s dvije peraje. Ovakav tip natjecanja s više startova je odličan jer pruža priliku da se stvarno maksimalno pogura rezultat, ali je i mentalno težak i iscrpljujuć, pa će dobro doći odmor prije nastavka priprema – kazala je Sanda Delija, najuspješnija u ukupnom poretku.

Ovo je bio prvi put da je nacionalno prvenstvo raspoređeno na 3 natjecanja, kako bi se omogućilo većem broju sportaša nastupati u više disciplina te se to pokazalo kao uspješan i konkurentan format s puno više startova nego inače. U natjecanju je srušeno nekoliko nacionalnih rekorda, ali ovaj put nismo imali priliku svjedočiti svjetskim rekordima. Najduži zaron odradio je Vitomir Maričić koji je nastupio u samo jednoj disciplini te je popravio nacionalni rekord za 1 metar.

- Drago mi je da sam na natjecanju vidio neka nova lica, Toma iz Splita i Sandra iz Kraljevice odradili su odličan nastup i nadam se da će biti motivirani napredovati sve do svjetskog prvenstva. Dugo nisam ronio u bazenu i dobro je vidjeti da još imam "force", možda se u budućnosti ponovo malo više posvetim tome, ali za ovu sezonu svakako će dubina biti najvažnija i za mjesec dana bit ćemo već u punom pogonu i pripremama – ispričao je Vitomir Maričić, postavljač novog nacionalnog rekorda.

Svjetsko prvenstvo u bazenskim disciplinama očekuje se krajem lipnja. 

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.