1 min. čitanja

Završeno pobijanje pilota na Lapadskoj obali, kreće proizvodnja elemenata obalnog zida

Završeno pobijanje pilota na Lapadskoj obali, kreće proizvodnja elemenata obalnog zida
Foto: Grad Dubrovnik/Ilustracija

DUBROVNIK – Iz Grada Dubrovnika izvijestili su o napretku radova na Lapadskoj obali, gdje su krajem prošlog tjedna betoniranjem 131. pilota završeni zahtjevni radovi na pobijanu pilota na investiciji vrijednoj 70 milijuna kuna.

Pobijanje pilota od betona i armaturnog čelika bio je, kažu, najzahtjevniji dio ove investicije koja je u cijelosti financirana europskim i nacionalnim sredstvima. Početkom idućeg tjedna započet će nova faza radova – proizvodnja segmenata obalnog zida na privremenom gradilišnom pogonu ispred Kazbeka. Tijekom ovog tjedna očekuje se isporuka armature potrebne za proizvodnju navedenih elemenata obalnog zida. Početak ugradnje tako proizvedenih armirnobetonskih segmenata zida, ukoliko ne bude nepredviđenih zastoja u isporuci materijala, planiran je u drugoj polovici srpnja.

Unatoč manjim zastojima uzrokovanih nepredvidljivim kretanjima na tržištima materijala, poručuju da dinamika izvođenja radova na projektu Lapadske obale nije ugrožena i da projekt napreduje sukladno planovima investitora i izvođača radova.

Projekt rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, vrijedan 70 milijuna kuna, najveći je cestovni infrastrukturni projekt u užem centru grada još od izgradnje ”bulevara” u Lapadu. Izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija, komunalna infrastruktura, šetnica sa zelenilom i biciklističkom stazom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.