3 min. čitanja

Završeno 85 posto radova na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci

Završeno 85 posto radova na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci
Foto: DNŽ

VELA LUKA - Svi radovi na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka teku sukladno dinamičkom planu te je završeno njih ukupno 85 posto.

U obilasku gradilišta bili su i župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo zajedno s načelnicom Općine Vela Luka Katarinom Gugić, pročelnikom Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivom Klaićem i ravnateljem Županijske lučke uprave Vela Luka Borisom Žuvelom.

Foto: DNŽ

- Ovo je jedan vrlo vrijedan i vrlo važan projekt, kako za Velu Luku, tako i za cijelu Korčulu i Dubrovačko-neretvansku županiju. Uvjerili smo se ovdje da sve zaista izvrsno napreduje. Ovaj projekt uvelike će pridonijeti i povezanosti, ali i kvaliteti života u Veloj Luci i mislim da svi možemo biti zaista ponosni na njegovu vrlo uspješnu realizaciju - izjavio je ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić.

Ravnatelj Boris Žuvela naglasio je kako je krenulo postavljanje rasvjetnih tijela na samom terminalu, kako su svi podvodni radovi završeni te kako su postavljeni i brodobrani.

Foto: DNŽ

- Želim naglasiti i kako upravo danas započinju radovi i na izgradnji kanalizacijskog sustava do Pomorsko-putničkog terminala, projektu koji sufinanciraju Hrvatske vode, Komunalac Vela Luka i naša Županijska lučka uprava. Sve ide svojim tijekom. Sam terminal je projekt koji otvara jedno novo poglavlje za našu općinu - naglasio je ravnatelj Žuvela.

Foto: DNŽ

Podsjetimo, projekt Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka ukupno je vrijedan 111 milijuna kuna te obuhvaća izgradnju 500 metara nove obale s tri trajektna pristana, i to dva za brodove dužine 70 metara i jednog za brodove dužine 150 metara. Projekt obuhvaća i 18 tisuća metara kvadratnih zaobalne linije na kojoj će se urediti stajanke za čekanje za ukrcaj automobila na plovila, parkiralište i drugi potrebni sadržaji.

Foto: DNŽ

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Vela Luka dobiva 4 i pol puta veću trajektnu luku: “Već iduće godine uplovit će prvi trajekti!”
Na gradilištu Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka radovi se odvijaju prema dinamičkom planu te je do sada izvedeno 85% radova. Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela detaljno je objasnio što se točno gradi i koliko će ova nova luka rasteretiti Općinu Vela Luku, ali o…
Započinju radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava do Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka
Načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić, na Facebooku je u utorak obavijestila svoje sugrađane o početku radova na izgradnji kanalizacijskog sustava do Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka. - Obavještavamo mještane kako dana 22.rujna 2022.g. (četvrtak) započinju radovi na izgradnji…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.