2 min. čitanja

Završena prva faza projekta modernizacije javne rasvjete u općini Punat

Završena prva faza projekta modernizacije javne rasvjete u općini Punat
Foto: TZ otoka Krka

PUNAT - U Puntu je proteklih tjedana zamijenjeno čak 66 svjetiljki javne rasvjete, a nova LED rasvjeta uštedjet će 44.706 kWh godišnje.

Ovih je dana uspješno završena prva faza projekta modernizacije javne rasvjete na području općine Punat. U sklopu projekta zamjene zastarjelih žarulja, u Puntu je proteklih tjedana zamijenjeno čak 66 svjetiljki javne rasvjete.

Netom zgotovljenom prvom etapom spomenutog zahvata novim, štedljivijim i kvalitetnijim lampama, opremljene su upravo one svjetiljke koje su bile najveći potrošači.

Vrijednost investicije iznosi 247.675 kuna, a garancija na ugrađenu opremu je 10 godina, ističu iz Općine Punat, predstavljajući i da će novopostavljena LED javna rasvjeta godišnju potrošnju električne energije smanjiti za 44.706 kWh.

Osuvremenjene svjetiljke dovest će i do značajnog smanjenja emisije CO2, i to u godišnjoj količini od 10,497 tona, ističu predstavnici puntarske lokalne uprave. Napominju i da će nova rasvjetna tijela, u odnosu na ona do sad korištena, biti i značajno manji svjetlosni zagađivači.

Valja spomenuti i da su slični zahvati proteklih mjeseci izvođeni također u susjednoj Staroj Baški, piše Otok Krk.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

‘Sva lica mora 2023.’ - novi natječaj za prijavu rješenja suvenira TZ Grada Krka
Raspisan je 12. po redu natječaj za suvenire Grada Krka, a ove se godine naglasak stavlja na morske teme jer “more je oduvijek značilo život”. Turistička zajednica Grada Krka raspisala je 12. natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će, ako zadovolje propozicije natječaja, a potom i kriteri…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.