2 min. čitanja

'Sva lica mora 2023.' - novi natječaj za prijavu rješenja suvenira TZ Grada Krka

'Sva lica mora 2023.' - novi natječaj za prijavu rješenja suvenira TZ Grada Krka
Foto: TZ Grada Krka (Facebook)

KRK - Raspisan je 12. po redu natječaj za suvenire Grada Krka, a ove se godine naglasak stavlja na morske teme jer "more je oduvijek značilo život".

Turistička zajednica Grada Krka raspisala je 12. natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će, ako zadovolje propozicije natječaja, a potom i kriterije Stručnog povjerenstva, biti označeni markicom Dar iz Krka. Autori odabranih suvenira dobit će i Potvrdu o njihovoj originalnosti.

Ovogodišnji natječaj prednost će dati suvenirima koji na različite načine interpretiraju kulturne, kulturološke i turističke vrijednosti otoka, a posebice grada Krka, uzimajući u obzir njihovo povijesno nasljeđe, bogatstvo arhitektonske, kiparske, slikarske i arheološke baštine te posebnost i vrijednost njihovih prirodnih ambijenata i resursa.

Naglasak se, pod geslom 'Sva lica mora', stavlja na prihvaćanje kreativnih izazova inspiriranih temama i simbolikom vezanom uz more.

- More je oduvijek značilo život, zato su se i mnoge drevne civilizacije razvijale upravo uz more, uživajući sve njegove blagodati, i stvarajući pritom kulture specifičnih karakteristika. One su svoje utočište pronalazile diljem Mediterana, pa tako i Jadrana, o čemu svjedoči i urbana povijest grada Krka koja seže još u bakreno doba - navodi se na stranicama TZ-a Grada Krka.

Natječaj je javan, a pravo sudjelovanja na njemu imaju sve pravne i fizičke osobe registrirane, odnosno s prebivalištem, na području Republike Hrvatske. Svaki autor/proizvođač može prijaviti najviše tri rješenja suvenira.

Prijavljeni suveniri mogu biti umjetnine i umjetnički predmeti, umjetničko-obrtnički i gastro proizvodi, odjevni i uporabni predmeti te grafički materijali i multimedija. Ako se radi o umjetninama, umjetničkim predmetima i umjetničko-obrtničkim proizvodima važno je da rješenja budu kvalitetne izrade sačinjena od ekološki prihvatljivih, odnosno za otočno podneblje karakterističnih materijala.

Neki od kriterija za vrednovanje suvenira su sljedeći: autentičnost, inovativnost, maštovitost, kvaliteta izrade, originalna prezentacija – ambalaža, visoki estetski standardi, poštivanje ekoloških načela, ekonomičnost i praktičnost iz perspektive izrade i proizvodnje te cjelovitost u postignutoj prepoznatljivosti grada i otoka Krka.

Detalje o natječaju pročitajte OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Imate ideju za paški suvenir? Prijavite se na natječaj! | | Morski HR
Turistička zajednica Grada Paga objavila je javni poziv za prijavu rješenja suvenira Grada Paga za 2022. godinu. Pravo podnošenja prijava na javni poziv imaju pravne osobe (trgovačka društva,

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.