2 min. čitanja

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO: "More u Stobreču i Strožancu sigurno je za kupanje!"

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO: "More u Stobreču i Strožancu sigurno je za kupanje!"
Foto: Screenshot/YouTube

Nakon što je prije nekoliko dana građane neugodno iznenadila informacija da se ovdje zabranjeno kupati, došlo je do obrata i sada je čini se sve u redu!

Podsjetimo prilikom građevinskih radova na projektu Aglomeracije Split Solin došlo do oštećenja tlačnog cjevovoda C.S. Šine od strane izvođača radova tvrtke Strabag. C.S. Šine s pripadajućim sustavom za prikupljanje i distribuciju otpadnih voda je isključena iz rada. Otpadne vode su putem incidentnog preljeva preusmjerene pored ušća rijeke Žrnovnice, a građanima je savjetovano da izbjegavaju kupanje na području stobrečke vale.

Upiti građana o sigurnosti kupanja na ovom području stižu nam u velikoj mjeri pa smo nazvali splitski Nastavni zavod za javno zdravstvo kako i provjerili je li more sada sigurno za kupanje.

- Provedeno uzorkovanje potvrdilo je izvrsnu kakvoću mora na "spornom" području u Stobreču te je kupanje dozvoljeno i sigurno. Isto vrijedi i za Strožanac - potvrdili su nam iz splitskog Nastavnog Zavoda.

Inače, iz Zavoda su građanima preporučili i jednu korisnu aplikaciju pod imenom "Kakvoća mora za kupanje" gdje u realnom vremenu vidite čistoću lokacija po cijelom Jadranu.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

UPOZORENJE GRAĐANIMA: “Nemojte se kupati u Stobreču i Strožancu, može biti opasno!”
Jutros je nešto iza 10 sati prilikom građevinskih radova na projektu Aglomeracije Split Solin došlo do oštećenja tlačnog cjevovoda C.S. Šine od strane izvođača radova tvrtke Strabag. C.S. Šine sa pripadajućim sustavom za prikupljanje i distribuciju otpadnih voda je isključena iz rada. Otpadne vode su putem incidentnog preljeva
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.