2 min. čitanja

ZAUSTAVLJEN EKOCID Daljnje sječe stabala na izgradnji nogometnog igrališta Valkane neće biti

ZAUSTAVLJEN EKOCID Daljnje sječe stabala na izgradnji nogometnog igrališta Valkane neće biti
Foto:Screenshot/Facebook

Radi li se ovdje o zaustavljenom ekocidu ili onoj "pojeo vuk magare" nije sasvim jasno, no barem daljnjeg uništavanja zelenila navodno neće biti.

Prije nekoliko dana pisali smo o građanima koji u Puli nemoćno pokušavaju ukazati na ekocid pred naoružanim zaštitarima. Priča je izgleda dobila kakav takav epilog, a ako je za vjerovati direktoru gradske tvrtke Pula usluge, onda daljnjeg rušenja ne bi trebalo biti.

- Na gradilištu nogometnog igrališta Valkane nije potrebno izvršiti nikakvo daljnje zadiranje u biljni pokrov, odnosno sječu stabla. Gradilište je u cijelom obuhvatu pripremljeno za nastavak radova drenažnih slojeva kao i temelja za stupove, što znači da u obuhvatu građenja nema stabala koje je potrebno ukloniti - izjavio je Mario Peruško, spomenuti direktor tvrtke Pula usluge.

Sječa stabla na nogometnom igralištu Valkane već je duže vruća lokalna tema, no široj je javnosti postala poznatija nakon što je Istra24 na svojim društvenim mrežama objavila live video u kojem se vidi kako ogorčeni građani reagiraju na nenajavljeno uništavanje stotinjak stabala. Ono što su građani prozvali nezakonitim rušenjem stabala, piše Istra24, "odradila" je tvrtka Gajana kop, a Izvođač radova je, podsjetimo i to, u želji da što prije nastavi radove, angažirao zaštitare firme Crni vjetar (protiv koje je pokrenut prekršajni postupak). Oni su se na prostoru gradilišta pojavili u crnim odorama, s pancirnim prslucima i pištoljima na grudima s ciljem zastrašivanja aktivista, te je nakon velike sječe stotinjak stabala, posječeno još dodatnih pet, šest.

J.T.

Pročitajte još:

VIDEO Ekocid u Puli?! Građani prosvjeduju zbog ilegalnog rušenja stabala - rušenje štite naoružani zaštitari!
Na Facebook stranici Istre24 objavljen je napet video u kojem nemoćni građani preko ograde gledaju devastaciju i rušenje stabala na parceli javnog poduzeća Pula Sport te uzalud nešto pokušavaju objasniti “mrgama s pištoljima”. U jednom trenutku na snimci građanin zaštitaru sugerira kako se ovdje jasno krši Zakon, kako
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.