1 min. čitanja

Zarađivali na prodaji lažnih isprava vlasnicima restorana s područja Vodica, Kornata i Murtera

Zarađivali na prodaji lažnih isprava vlasnicima restorana s područja Vodica, Kornata i Murtera
Foto: MUP

ŠIBENIK – Šibensko-kninska policija dovršila je opsežno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca i 13 vlasnika, suvlasnika i poslovođa više restorana s područja županije zbog krivotvorenja isprava. I to onih isprava koje potvrđuju higijenski minimum restorana.

Unosan, ali debelo protuzakonit, biznis pokrenula su dvojica muškaraca s područja Šibensko-kninske županije. Policija sumnjiči 55-godišnjeg i 63-godišnjeg muškarca da su tijekom svibnja i lipnja 2018. te u razdoblju od travnja do lipnja 2019.g., na zahtjev petero vlasnika, suvlasnika ili voditelja poslova u restoranima na području Vodica, Murtera i Kornata, starosti 28, 29, 30 i dvoje 41 godinu, izrađivali lažne Potvrde o položenom zdravstvenom odgoju (Potvrde o higijenskom minimumu) kako bi zaposlenici obrta nesmetano mogli raditi u ugostiteljskim objektima koji se bave hranom.

Osumnjičeni vlasnici, suvlasnici ili voditelji restorana zatražili su da se navedene potvrde izrade za njih osobno kao i za njihovih osam zaposlenika starosti od 25 do 58 godina, a sve kako bi izbjegli proceduru sudjelovanja na tečaju i polaganja ispita. Navedene lažne potvrde prikazivali su inspekcijskoj kontroli kao prave isprave.

Krivotvoriteljski dvojac zaradio je više tisuća kuna u akciji izrade i prodaje lažnih isprava, a po potvrdi su naplaćivali između 500 i 700 kuna.

Protiv svih sudionika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.