1 min. čitanja

Zapovjedništvo specijalnih snaga provelo vojnu vježbu “MEDUZA 23”

Zapovjedništvo specijalnih snaga provelo vojnu vježbu “MEDUZA 23”
Foto: ZSS

Zapovjedništvo specijalnih snaga organiziralo je i provelo vojnu vježbu “MEDUZA 23” u vojarnama “Josip Jović” i “Benkovac” te na širem području grada Gospića i na Dugom Otoku.

Zapovjedništvo specijalnih snaga organiziralo je i provelo vojnu vježbu “MEDUZA 23”, od 2. do 6. listopada 2023. u vojarni “Josip Jović” u Udbini, vojarni “Benkovac” u Benkovcu, na širem području grada Gospića te na području Dugog Otoka.

Ciljevi vježbe bili su usmjereni na razmještaj snaga u području operacije kao i na samu provedbu specijalnih i psiholoških operacija.

Foto: ZSS

Samom provedbom vježbe, sudionici su potvrdili sposobnosti integracije snaga kao i provedbe zadaća u različitim zemljišnim okružjima te je uspješno proveden razmještaj snaga kao i planiranje i provedba specijalnih i psiholoških operacija (SOMTG, PSYOPS-TPT).

S obzirom da su specijalne operacije združenog karaktera, uz specijalne snage, kao i na prijašnjim vježbama i aktivnostima, u provedbi su sudjelovale i snage Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Obavještajne pukovnije, Zapovjedništva za kibernetički prostor, Obučnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) te Zapovjedništva za potporu.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.