3 min. čitanja

Zaposlenica Ministarstva turizma nelegalno gradila pa zatražila građevinsku dozvolu

Zaposlenica Ministarstva turizma nelegalno gradila pa zatražila građevinsku dozvolu
Foto: Screenshot / Provjereno

OPATIJA - Ogorčeni radi ilegalne gradnje u mjestu Pobri nedaleko Opatije, susjedi se pitaju čemu građevinska inspekcija kada se može bespravno graditi i potom sve ozakoniti.

Ogorčeni susjedi javili su Emisiji Provjereno informaciju o ilegalnoj gradnji u naselju Pobri kod Opatije gdje je zaposlenica Ministarstva turizma i sporta bespravno gradila. Naime, kupila je staru kuću i započela radove, a dok je inspekcija izašla na teren i zatvorila gradilište, ona je već dio uspjela i izgraditi.

Vlasnica tvrdi kako je samo učvršćivala građevinu da se ne uruši, ali je inspekcija utvrdila da se radi o izgradnji izvan gabarita, nadogradnji te je naloženo rušenje. Žalila se, žalbe su odbijene, no ništa nije srušila. Naprotiv, podnijela je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole kako bi sve ozakonila.

Susjedi su uložili prigovore na izdavanje građevinske dozvole.

Jedna od susjeda ističe da je vlasnica počela radove ne prijavivši ih i ne zatraživši građevinsku dozvolu. Pisali su i zvali građevinsku inspekciju, ali nikako da dođu na red zbog prevelikih gužvi, kako su im obrazlagali službenici.

Kada je konačno građevinska inspekcija izašla na teren, zabranila je daljnje radove i naložila rušenje izgrađenog. Nalaz inspekcije demantira da je riječ samo o 'učvršćivanju građevine', a utvrđeno je i kako je rekonstrukcija izašla iz postojećih gabarita zgrade.

Iz Upravnog odjela za prostorno planiranje i graditeljstvo kažu da je postupak još u tijeku i konačna odluka još nije donesena, prenosi Dnevnik.hr.

Susjedi su ogorčeni i pitaju se čemu građevinska inspekcija i sve ostalo kada se može bespravno graditi i potom sve ozakoniti?

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Kreće rušenje bespravnih objekata na hrvatskoj obali!
U Istri za dva tjedna dana kreće rušenje bespravnih objekata. Stranke su obaviještene, sva rješenja su izdana, a prvi na listi su Umag, Ližnjan i Rovinj. - Na području Istre uklanjat će se 14 objekata. Tri su na području Umaga, pet na području Rovinja i šest na području Ližnjana”, rekao
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.