2 min. čitanja

Započinju radovi sanacije starog željezničkog mosta Mandrač - Valelunga

Započinju radovi sanacije starog željezničkog mosta Mandrač - Valelunga
Foto: Grad Pula

Započela je priprema lokacije za izvođenje radova nužne sanacije postojećeg željezničkog mosta koji spaja Mandrač i Valelungu. Početak radova najavljen je za srijedu, 31. svibnja 2023. godine, a “Projekt sanacije starog željezničkog mosta Mandrač”, izradio je ovlašteni projektant Zoran Šušulić, dipl.ing.građ.

Projekt predviđa izvođenje radova ograđivanja, postave radne skele obostrano i ispod mosta, demontaža i odvoz na deponij dotrajalih željezničkih pragova, rezanje postojećih tračnica, čišćenje, demontaža i zamjena dotrajalih konstruktivnih elemenata, sanacija zidova upornjaka, čišćenje korodiranih i dotrajalih čeličnih elemenata otprašivanjem i pjeskarenjem te antikorozivna zaštita.

Predviđena je nabava, dobava i montaža, te zaštita i bojanje novih drvenih hrastovih greda, ponovna montaža prethodno demontiranih željezničkih tračnica, na pozicije s kojih su uklonjene tijekom pripremnih/rušilačkih radova.

Projektom je predviđena nabava, dobava, i montaža nove čelične ograde koja se postavlja na nove drvene hrastove grede, kao i novih drvenih hrastovih pokrovnih gredica, uklanjanje radnih i zaštitnih skela, dobava i ugradnja barijera za sprječavanje prolaza teških vozila uz uređenje pristupnih puteva prema mostu.

Sanacijom će se postići osiguranje zahtjeva za mehaničkom otpornošću i stabilnošću, kako bi se isti mogao nesmetano i sigurno koristiti kao pješački most s mogućnošću prolaza servisnog vozila.

Za vrijeme izvođenja radova, most će u potpunosti biti ograđen i pristup preko njega neće biti moguć, javljaju iz Grada Pule.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.