1 min. čitanja

Zamjenica šibenskog župana: "Vratili smo koncesije u marikulturi mahom malim obrtnicima!"

Zamjenica šibenskog župana: "Vratili smo koncesije u marikulturi mahom malim obrtnicima!"
Foto: Arhiv / Facebook

ŠIBENIK - Koncesije koncesionarima! - napisala je zamjenica šibensko-kninskog župana Iris Ukić Kotarac, pojasnivši kako je završena borba za vraćanje koncesija obiteljima kojima je marikultura jedini izvor prihoda.

- S velikom srećom i zahvalnošću, nakon godinu i po dana inzistiranja i truda da se ovaj problem riješi te "natezanja" s odgovornima, mogu konstatirati da su na današnjoj sjednici Skupštine Šibensko-kninske županije, aktualnim koncesionarima u marikulturi mahom malim obrtnicima - obiteljima kojima je ovo jedini izvor prihoda i jedini posao kojim se generacijski bave (školjke i riba), produžene koncesije na narednih 5 godina.

Ljudi konačno mogu odahnuti i 2023. godinu dočekati mirni. Podsjećam da je zamolba koncesionara za produženjem koncesija započela davne 2016. godine ali ih je bivša HDZ-ova vlast zavlačila bez konkretnih odgovora. Već u srpnju 2021. godine, dakle mjesec dana nakon stupanja na dužnost, pokrenula sam sve procedure vezane uz rješavanje ovog pitanja.

U međuvremenu suočila sam se s opstrukcijama, neznanjem pojedinaca, zakulisnim igrama i raznoraznim nelogičnostima koje upućuju na neke druge rabote. Ipak mojom ustrajnošću, upućivanjem na konkretne probleme, otvaranje dijaloga s obrtnicima i otvaranjem županije za suradnju (organizirala sam brojne sastanke i omogućila komunikaciju), konačno mogu utvrditi da smo dovršili jedan veliki posao koji me mučio od ulaska u županiju. O detaljima ću drugom prilikom.

Polako sređujem(o) nered a za to treba jako puno petlje i zdravlja. Zahvaljujem se svima koji su dali doprinos rješavanju ovog problema. Čeka me još puno posla ali uz podršku vijećnika Nezavisne liste Stipe Petrina vjerujem da ćemo do kraja mandata riješiti brojne nedoumice i probleme koji se u županiji gomilaju posljednjih 30 godina - poručila je Iris Ukić Kotarac.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.