2 min. čitanja

Zakačio kapitalnog brancina, dovukao ga do obale, pa ga koljenima izgurao na suho

Zakačio kapitalnog brancina, dovukao ga do obale, pa ga koljenima izgurao na suho
Foto: Unsplash / Ilustracija

SVIJET - Tek kada je ribu privukao na par metara od obale, vidio je da je brancin. Kako ga izvući i ne izgubiti? Zagazio je u more, prošao ispod njega i zatim ga koljenima doslovno izgurao do obale.

Iz Igala se javio Milan Ćorić, ribolovac koji koristi svaki povoljni trenutak koji ovaj, za spinnere izdašan teren može dati. Naime, rijeka Sutorina u svom ušću krije brojna gladna usta koja samo čekaju neku od varalica da bi usrećila spretne ribolovce.

A gladna usta jednog brancina su uspješno usrećila sretnog, ali i spretnog Milana. Evo kako je to bilo.

- Toga sam dana lovio po baš jakom jugu. U Igalu, na mjestu gdje se rijeka Sutorina ulijeva u more, teren je savršen za spinning. Tu je voda skoro uvijek zamućena, a kad je jugo tada sve postaje upravo savršeno za provlačenje varalica - priča Milan.

- I toga sam dana po takvim uvjetima izbacivao varalicu već više od dva sata bez ikakve naznake prisustva ribe. Ma da sam vidio makar jedan raub, bilo što što bi makar pratilo moju varalicu. A lovio sam Daiwinim štapom Ninja od 2,70 metara i Daiwinom mašinom Exceler 3000 na kojoj je bila Shimano struna od 0,16 milimetara i fluorokarbonski predvez od 0,30 milimetara. Varalica je bila Rapala Original od 13 centimetara - nastavlja Milan svoju priču.

- I oko 19 sati, nakon više od dva sata bacanja varalice, iznenadio me udarac! Instinktivno sam odradio kontru i trenutno shvatio da se radi o velikoj ribi. U samom početku sam na štapu savršeno osjećao svu snagu velike ribe. U iznimno kratkom vremenu mi je nezaustavljivo izvukla više od 20 metara strune. Sačekao sam strpljivo da to izvlačenje stane i tada sam je počeo polako privlačiti obali. Bilo je tu i privlačenja i izvlačenja tako da je borba ukupno trajala oko 15 minuta. I tek kada sam ribu privukao na par metara od obale, vidio sam da je brancin.

Ogromna riba! – pomislio sam i našao se u čudu. Kako ga izvući i ne izgubiti? Nije bilo druge. Zagazio sam u more, prošao sam ispod njega i nakon toga ga koljenima doslovno izgurao do obale. I kad je bio na suhom, izvagao sam ga. Bio je težak 9.350 kilograma. To je najveći primjerak brancina koji sam do sada ulovio - ispričao je Milan Ćorić za Novi List.

PROČITAJTE JOŠ:

Na blakardu izvukao škrpinu težu od 3 kilograma
ŠIBENIK - Kapitalac je ulovljen u Šibenskom kanalu na dubini od 26 metara. Iz Šibenika se javio Darko Sambol koji je, kao i mnogi ribolovci, vrlo škrt na riječima. Premda je ulov bio dobar, a pozicija standardno dotupna, Darko nije puno toga otkrio. Evo što je novinar Novog Lista ’kliještima
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.