1 min. čitanja

Zahvala glavnog vatrogasnog zapovjednika: Vašim savjesnim radom spriječena je veća materijalna šteta, a nitko nije stradao

Zahvala glavnog vatrogasnog zapovjednika: Vašim savjesnim radom spriječena je veća materijalna šteta, a nitko nije stradao
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Na stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice glavni vatrogasni zapovjednik uputio je zahvalu vatrogascima na njihovoj požrtvovnosti i marljivom radu u jeku ovih strašnih požara koji su ovih dana zahvatili Istarsku županiju.

Požar kod Pule potvrdio je koliko je ova požarna sezona zahtjevna za hrvatske vatrogasce. U posljednjih nekoliko dana svjedočili smo velikim požarima koji su izbili na području Istarske županije, ali su zajedničkim angažmanom istarskih vatrogasaca, pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i ostalih službi brzo stavljeni pod kontrolu.

No, zbog iznimno visokih temperatura i jakog vjetra, velika opasnost od požara je zabilježena u gotovo cijeloj Hrvatskoj. Naši vatrogasci su posljednjih dana gasili požare kod Knina, na Pašmanu, ali i u Slavoniji gdje požari za vrijeme žetve predstavljaju veliku opasnost.

Zahvaljujem svim vatrogascima na angažmanu na gašenju svih požara, a pogotovo ovog posljednjeg koji je ugrozio grad Pulu. Vašim savjesnim radom spriječena je veća materijalna šteta, a nitko od građana, turista i vatrogasaca nije stradao. Uz nas su i ovaj puta naše posade protupožarnih zrakoplova koje su odradile vrhunski posao. Zahvaljujem i svim pripadnicima MUP-a, Hitne pomoći, komunalnim službama, lokalnoj zajednici i građanima koji su i ovaj put bili uz nas.

Vatrogaskinje i vatrogasci, prema najavama čeka nas iznimno težak nastavak protupožarne sezone, ali vjerujemo da ćemo zajednički odgovoriti na sve izazove.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.